Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Albers test goed verlopen

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, vrijdag

Christijan Albers heeft gisteren op het circuit van Oschersleben getest met de Le Mans-wagen van Mercedes. De kerverse Duits Formule 3-kampioen liet na circa 80 ronden een goede indruk achter met de 8 cilinder CLK GTR die 616pk en zowel sequentiële als stuurschakeling heeft. Hoewel rondentijden moeilijk op waarde geschat konden worden gezien de wisselende weers- en baancondities was zijn snelste tijd van 1.17,38 beter dan die van zijn Formule 3-collega's Mutsch, Jäger en Fässler die eerder aan de beurt kwamen. Ook de Franse Formule 1-rijder Olivier Panis komt nog in Oschersleben in actie voor Mercedes.

Albers was uitgenodigd door Mercedes met het oog op volgend jaar waarin het eens populaire DTM nieuw leven wordt ingeblazen. Ook Opel dat eveneens aan de Duitse Toerwagen Masters gaat meedoen, wil Albers laten testen.

De Larenaar opteert in eerste instantie echter voor het Europees Formule 3000-kampioenschap. In de tweede week van november zal hij daarvoor in Jerez gaan testen bij topteam Supernova, maar Albers is ook in onderhandeling met andere F3000-renstallen. "Het doel is de Formule 3000 maar je moet altijd een weg terug hebben als dat niet lukt. Vandaar dat ik ook die DTM-wagens zal testen", aldus het Nederlandse race-talent.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.