Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[BOL]
[Oce]
[V & L informatica]
[Topcarriere]
[Tele2]

Banken trekken Dow omhoog

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, zaterdag

Aangevoerd door de financiële waarden beleefde Wall Street gisteren een fors herstel. De Dow Jones Industrials-index, de belangrijkste graadmeter van de Amerikaanse beurzen, sloot op 10470,25. Dat was ruim 172 punten hoger dan het slot van een dag eerder.

Het herstel op Wall Street werd breed gedragen. Ook de Nasdaq-index, waarin veel technologiebedrijven zijn opgenomen, klom met bijna anderhalf procent, terwijl de S&P500 anderhalf procent steeg. De brede Russell 2000-index van kleinere fondsen mocht een procent omhoog.

Ondanks het herstel geloven handelaren in New York niet dat de correctie al verleden tijd is. "Iedere dag vallen er fondsen van hun voetstuk. Vroegere lievelingen als Amgen, Biogen, EMC en Inktomi worden nu in de steek gelaten. Als de correctie al voorbij was, dan zou je zulke aandelen niet zien omvallen."

Om de stemming op de Newyorkse effectenbeurzen te kunnen inschatten, bevelen sommige handelaren aan om de internet-sector goed in de gaten te houden. "Zolang als die aandelen overeind blijven, zal de markt waarschijnlijk niet in een slechte conditie geraken", aldus een van hen.

De financiële waarden werden vooral gesteund door het nieuws dat de republikeinen en de democraten hun meningsverschil hebben opgelost over de wet die banken en verzekeringsmaatschappijen verbiedt activiteiten te ontplooien op elkaar terrein. Die wet stamde nog uit de tijd van de grote depressie.

Zonder belangrijke macro-economische gegevens concentreerden beleggers zich vooral op de reeks nieuwe kwartaalresultaten die nu iedere dag beschikbaar komen. Fondsen die voldoen aan de verwachtingen worden beloond met koersstijgingen, maar fondsen die de verwachtingen van de markt niet konden waarmaken of die waarschuwden voor slechtere vooruitzichten werden onmiddellijk bestraft met een lager koersniveau.

De aandelen van scheermesjesfabrikant Gillette gingen onderuit nadat het bedrijf had gezegd dat de cijfers in het lopende kwartaal kunnen tegenvallen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.