Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[Oce]
[NWI Officiele huizenkrant]
[BOL]
[V & L informatica]
[Topcarriere]
[Tele2]

Winst Ericsson met
35 procent omlaag

Van een onzer redacteuren - STOCKHOLM, zaterdag

De Zweedse producent van telecomapparatuur Ericsson heeft de winst voor belasting over de eerste negen maanden van dit jaar met 35 procent zien dalen van 12,1 miljard kroon tot 7,9 miljard kroon (ƒ2 miljard). De omzet nam toe met 13 procent van 125,4 miljard kroon tot 141,6 miljard kroon (ƒ35,5 miljard).

Ericsson heeft de prognose voor de omzetgroei over geheel 1999 verhoogd van ongeveer 10 procent tot 12 à 15 procent. Het concern verwacht een winst voor belasting tussen 15 en 16 miljard kroon.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika steeg de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar met 10 miljard kroon tot 75,4 miljard kroon. Goede resultaten daarbij werden vooral geboekt bij de mobiele systemen, met als uitschieters Nederland, Italië, Spanje en Turkije

In Azië ondervond het concern last van de economische crisis daar. De omzet daalde in die regio daardoor van 30,4 tot 29,7 miljard kroon. Fors hogere omzetcijfers konden hier worden genoteerd in Japan, Taiwan en India, maar die gunstige resultaten werden teniet gedaan door de teleurstellende gang van zaken in China, Singapore, Maleisië, Thailand en de Filippijnen. Voor de langere termijn blijft Ericsson echter optimistisch ten aanzien van de Chinese telecommarkt.

In Noord-Amerika hield de run op mobiele telecommunicatie onverminderd aan. AT&T wijzigde zijn inkoopbeleid, wat het Zweedse telecomconcern beslist geen windeieren zal opleveren, zo voorspelt Ericsson. De Zweden nemen eenderde deel van het netwerk van AT&T voor hun rekening. De omzet in Noord-Amerika schoot van 12,4 miljard naar 17,6 miljard kroon.

In Latijns-Amerika waren de resultaten verdeeld: Brazilië en Mexico gaven een verder herstel te zien, Argentinië en Chili daarentegen bleven achter bij de verwachtingen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.