Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[Autosite]
[Nationaal Spaarfonds]
[Prive Roddelbox]
[BOL]

Delphine in Londen betrapt

Delphine Boël, de vermeende onechte dochter van de Belgische koning Albert, werd gisteren in Londen betrapt bij haar auto. Voor de Belgische krantenlezer heeft Delphine onderhand al bijna geen geheimen meer, behalve dan of haar vader nu Albert (foto onder) is of de Waalse industrieel Jaqcues Boël. Bij gebrek aan dna-testen heeft een legertje verslaggevers de afgelopen dagen flink gespit in haar omgeving.

Zo weten de kranten onder meer te melden dat Delphine een redelijk succesvol kunstenares is in Londen, waar zij kleurrijke beeldhouwwerken maakt die ze met gelijmde stukjes papier bekleedt.

Haar huis aan de trendy Portobello Road in Londen vroeger het eigendom van rockster Gary Glitter was een cadeautje van haar moeder, barones Sybille de Selys Longchamps. Deze adellijke dame, gescheiden van de Waalse industrieel Jacques Boël, is opgespoord in Villecroze, in de Franse Provence, waar ze achter de grasmaaimachine druk doende was in haar tuin. Zij wil geen commentaar geven op de zaak. "Ik lees geen Belgische kranten", zei ze tegen journalisten die voor haar deur postten.

De uitgever van de biografie over koningin Paola, waar het verhaal over Delpine deze week mee losbarstte, zweert dat hij geen enkele bijbedoeling had met het tijdstip van de publicatie. "Dat is toch wel heel erg Belgisch", aldus uitgever André van Halewijck. "Als ik zo geniaal was om dit allemaal te orkestreren, dan zat ik nu niet in de uitgeversbranche."

Ondertussen gaat het boek van de 18-jarige auteur Mario Danneels grif over de toonbank. Na de eerste druk van 10.000 exemplaren zijn de tweede en derde druk al besteld. FOTO'S: AP/REUTERS


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.