Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[BOL]
[Demon]
[Reaal]
[KPN Zomerweken]
[CMG]
[Belastingdienst]

Xtc verstopt in printerpatronen

Van onze correspondent - SCHIPHOL, zaterdag

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de douane hebben 65.000 xtc-pillen op de luchthaven Schiphol onderschept.

De 27 kilo drugs, bestemd voor export naar Miami in de Verenigde Staten, bleken op listige wijze in een lading inktpatronen voor printers te zijn verstopt.

De lading trok de aandacht van FIOD en douane omdat het zenden van inktpatronen vanuit ons land naar het goed van computer- en printeronderdelen voorziene Amerika nogal ongerijmd leek. Bovendien zou de vracht een vreemde omweg via Mexico maken.

Toen de smokkelwaar bij een expediteur op Schiphol werd afgeleverd, werd er direct ingegrepen. Bovenin de 72 dozen werden oude computeronderdelen aangetroffen, die slechts bedoeld bleken om de aandacht van de inktpatronen eronder af te leiden. Deze patronen waren weliswaar keurig luchtdicht verpakt, maar na opening van het cellofaan bleek dat er geen inkt, maar xtc in de cilinders zat.

In de Verenigde Staten heeft een xtc-pil een straatwaarde van 25 dollar. De totale waarde van de onderschepte drugs wordt op 3,25 miljoen gulden geschat.

Naar aanleiding van de vondst deed de FIOD op vier adressen in Amsterdam-Zuidoost, Amstelveen, Soest en Almere huiszoeking. Een 37-jarige inwoner van Almere is gearresteerd.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.