Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[Demon]
[KPN Zomerweken]
[BOL]
[Reaal]
[Belastingdienst]
[CMG]

Man kan autokraak niet verwerken

Van onze correspondent - ENSCHEDE, zaterdag

Omdat zijn auto werd opengebroken, heeft een 33-jarige inwoner van Enschede een beroep gedaan op Slachtofferhulp.

De man was zelfs zo over zijn toeren dat hij de professionele hulpverleners van de politie vroeg hem de komende tijd emotioneel te begeleiden.

Volgens politiewoordvoerder Herbert Krabben is het zeer uitzonderlijk dat na een autokraak Slachtofferhulp wordt ingeschakeld: "Wij hebben het in elk geval nog niet eerder meegemaakt. Aan de andere kant is het van belang niet zozeer te kijken naar de ernst van het delict, maar meer naar de toestand waarin het slachtoffer zich bevindt. Aangezien deze man emotioneel zeer aangedaan was en te kennen gaf behoefte te hebben aan Slachtofferhulp, werken wij daaraan mee."

Het slachtoffer, Isa Cimen, laat weten dat het al de derde keer is dat hij het slachtoffer is geworden van een inbraak: "Eind vorige maand werd bij mij thuis ingebroken, terwijl dat in 1996 ook al eens het geval was. En dan nu mijn auto weer. De Opel Kadett stond hier vlak voor de deur. Erg beangstigend allemaal. Het gekke is overigens dat ze alleen mijn leren jas hebben meegenomen en de nieuwe cassetterecorder hebben laten zitten."

Cimen vertelt dat hij en zijn vrouw behoorlijk overstuur zijn na de inbraak in hun auto. Gisternacht hebben ze nauwelijks een oog dichtgedaan: "Telkens schrikken we wakker. Sinds vorige week hebben wij een zoontje, Benjamin. 's Nachts hebben we de deuren van zijn slaapkamer en die van de onze openstaan. We moeten er niet aan denken dat hem wat overkomt."


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.