[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Rosenborg BK oppermachtig

DORTMUND, woensdag

Rosenborg BK heeft in Duitsland een belangrijke stap gezet richting tweede ronde. Na de verrassende 0-3 overwinning tegen Borussia Dortmund bezetten de Noren in de groep van Feyenoord nu alleen de eerste plaats. Drie weken geleden eindigde de wedstrijd in Noorwegen nog in 2-2.

Jan Derek Sorensen was met twee treffers, waarvan één voor en één na rust, de grote man bij de Noren. In de 70e minuut maakte Jahn Ivar Jacobsen aan alle onzekerheid een eind door de 0-3 op het scorebord te brengen. Twee minuten daarvoor mocht Lars Ricken na zijn twee gele kaart vervroegd douchen.

Borussia Dortmund (Dui) - Rosenborg BK (Noo) 0-3 (0-1).17. Sorensen 0-1, 58. Sorensen 0-2, 70. Jakobsen 0-3. Scheidsrechter: Lopez Nieto (Spa). Rode kaart: 68. Ricken (Dortmund).

Borussia Dortmund:Lehmann, Reuter, Wörns (Bobic 46), Kohler, Dede, Evanilson ( Kapetanovic, 83), Ricken, Nerlinger (Addo 46), Reina, Barbarez, Möller

Rosenborg BK:Jamtfall, Strand, Bragstad, Hoftun, Bergdolmo, Winsnes, Skammelsrud, Berg, Sorensen, Carew, Jakobsen