Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
20 oktober 1999
 

[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Beenhakker: "Feyenoord had Feyenoord als tegenstander"

Van onze Telesportredactie - ROTTERDAM, woensdag

"Feyenoord heeft uitsluitend tegen zichzelf gespeeld." De druiven waren zuur voor Leo Beenhakker. De trainercoach van Feyenoord zag voor de vierde maal in even zoveel Champions League-wedstrijden een voorsprong verloren gaan. Het zoveelste gelijkspel, ditmaal 1-1 tegen het Portugese Boavista, werd ervaren als een vernietigende nederlaag.

"De eerste helft was bedroevend slecht, na rust heb ik eigenlijk pas een wedstrijd gezien. De handrem was er eindelijk af en er werden kansen gecreëerd door Feyenoord", evalueerde de Rotterdamse coach. De oorzaak van de stroeve start lag volgens Beenhakker in de tegenvallende resultaten en dito spel van de afgelopen weken. "Het loopt al een tijd niet lekker en je ziet dat het team dat tegen Boavista doorzet. Er is veel te weinig beweging. Vooral bij de aanvallers was dat het geval."

Daarmee werd Boavista in de hand gewerkt. Beenhakker vervolgt: "We weten dat de Portugezen hier alleen maar komen verdedigen. Dat is geen belediging, maar gewoon een constatering. Dan moeten wij de diepte zoeken, via de zijkanten de ruimte in, acties maken. Zowel Peter van Vossen als Bonaventure Kalou slaagden daar niet in. Daardoor kwam het spel voortdurend stil te liggen."

Hoewel de tweede helft een ander, meer positief spelbeeld gaf Jon Dahl Tomasson zette een kwartier voor tijd de 1-0 voorsprong op het scorebord moest Feyenoord uiteindelijk toch weer een puntendeling slikken. "Dat is verschrikkelijk zuur. We wisten welke taak we hadden vandaag. En die is niet uitgevoerd. Dat hebben we aan onszelf te danken", aldus Beenhakker.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.