Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
20 oktober 1999
 

[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Schalken en Siemerink
beginnen met winst

LYON, woensdag

Sjeng Schalken en Jan Siemerink zijn het tennistoernooi van Lyon goed begonnen. Gistermiddag won de Limburger in twee sets van de Fransman Guillaume Raoux: 7-6 (7-5) 6-2. Siemerink bleef in de volgende partij op het centre court de Marokkaan Hicham Arazi de baas met 6-3 7-6 (7-4).

In de tweede ronde speelt Schalken tegen de als achtste geplaatste Amerikaan Vince Spadea, die vrij was in de openingsronde. Siemerink moet aantreden tegen de Ecuadoriaan Nicolas Lapentti, die als zesde is gerangschikt en ook een bye had. Dat betekent een revanchemogelijkheid voor de nederlaag van de Rijnsburger tijdens de Davis Cup-wedstrijd tussen Nederland en Ecuador eind vorige maand in Guayaquil.

Siemerink bleek geheel hersteld van een knieblessure. Die noopte hem een week eerder in Wenen zich voor zijn duel in de tweede ronde met de Rus Jevgeni Kafelnikov terug te trekken.

De Spaanse tennisbond heeft Manuel Santana ontslagen als bondscoach van het Davis-Cupteam. Santana, een ex-toptennisser die in 1966 Wimbledon won, bekleedde de functie sinds 1995. Voorzitter Pujol zei dat hij de trainer niet in zijn plannen vond passen. "Ik voel me verraden", reageerde Santana. Spanje speelt volgend jaar in de eerste ronde van de wereldgroep thuis tegen Italië en staat dan onder leiding van drie coaches en een official van de bond.

Uitslagen tennis

Moskou. Vrouwen, 2 miljoen gulden. Eerste ronde: Van Roost (Bel/5) - Schnyder (ZAf) 7-5 6-2, Sidot (Fra) - Plischke (Oos) 6-3 6-4, Myskina (Rus) - Rubin (VSt) 6-4 6-3.

Lyon. Mannen, 1,6 miljoen gulden. Eerste ronde: Federer (Zwi) - Vacek (Tsj) 6-3 6-4.

Bratislava. Vrouwen, 220.000 gulden. Eerste ronde: Black (Zim) - Pelikanova (Tsj) 6-2 6-1, Kleinova (Tsj) - Toelaganova (Oez) 6-4 7-6, Dechy (Fra/2) - Courtois (Bel) 6-3 6-4.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.