Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 oktober 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Topcarriere]
[Tele2]
[V & L informatica]
[BOL]
[Reaal]

Satcom/Sun hangt veiling
golfbaan boven het hoofd

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, woensdag

Satcom, sinds de overname door een Arubaanse projectontwikkelaar omgedoopt tot Sun Development, heeft niet alleen problemen met het bestuur van de Amsterdamse effectenbeurs, maar ook met schuldeisers op het Antilliaanse eiland.

Onlangs kondigde notaris F. Tjon Ajong aan dat het project Tierra del Sol onder de hamer zal komen. Het ambitieus opgezette golfresort is deels in het bezit van Sun Development en vormt een van de weinige activa op de balans van dat bedrijf. De golfbaan wordt op 9 november verkocht aan de hoogste bieder.

Sun-directeur Joost Taveerne gelooft echter niet dat het zover komt, aldus de Antilliaanse krant Amigoe. Hij verwacht voor de veilingdatum een oplossing voor de financiële problemen van zijn onderneming te hebben gevonden.

Overigens loopt los van de openbare verkoop ook nog een faillissementsaanvraag tegen Tierra del Sol. Deze wordt tegen het eind van deze maand door de rechtbank behandeld.

De veiling is gevorderd door de Caribbean Mercantile Bank (CMB), die een hypothecaire vordering heeft van $4,5 miljoen op het golfresort. Eerder al dreigden belanghebbenden het Princess Beach hotel van Sun Development via een openbare veiling te verkopen. Die dreiging kon ternauwernood worden afgeslagen door Taveerne. Dat hotel wil de CMB nu ook bij opbod verkopen.

Op Aruba doen geruchten de ronde dat Joep van den Nieuwenhuyzen van plan is opnieuw bij te springen, aldus Amigoe. Eerder al snelde deze privé-investeerder Sun Development via zijn beleggingsvehikel RDM Holding te hulp met een lening van $18 miljoen. In ruil daarvoor verkreeg Van den Nieuwenhuyzen een preferente vordering op de golfbaan. Taveerne ontkent nu in gesprek te zijn met RDM over een extra lening, maar sluit hulp uit die hoek niet uit.

De problemen op de AEX, die voor Sun ontstonden na de overname van het kwakkelende strafbankfondsje Satcom, zijn ook nog niet opgelost. Sun is in beroep gegaan bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) tegen de beslissing van het beursbestuur om de notering eenzijdig te beëindigen. De beurs kwam tot die beslissing nadat was gebleken dat Sun onder meer nieuwe aandelen had uitgegeven zonder een bijbehorende prospectus te publiceren.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.