Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 oktober 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Tele2]
[BOL]
[Reaal]
[Topcarriere]
[V & L informatica]

Ordina in top beste
kleine ondernemingen

NEW YORK, woensdag

Computeradviesbureau Ordina is een van de beste 'kleine' bedrijven ter wereld. Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes Magazine heeft het Utrechtse bedrijf beloond met een derde plaats op zijn jaarlijkse ranglijst van beste kleine bedrijfjes ter wereld. In totaal prijken daar acht Nederlandse bedrijven op.

Ook uitzendorganisatie Unique (4) en het hoekmansbedrijf op de Amsterdamse beurs Van der Moolen (8) krijgen een plaats van Forbes in de top-tien. Verder beloont het Amerikaanse tijdschrift, dat elk jaar ook een lijst publiceert met de rijkste particulieren ter wereld, Beter Bed (23), de industriële toeleverancier Aalberts Industries (40), verwarmingsgroothandel Econosto (49), autoverenfabrikant Weweler (58) en elektronicaproducent Neways (59) met een notering.

Op de nummers 1 en 2 staan twee Britse computerbedrijven, DCS Group (software) en Lynx Group (it-adviesbureau). In vergelijking met andere landen doet Nederland het erg goed. Het duldt in aantallen alleen Groot-Brittannië en Canada, beiden opgenomen met elf bedrijven, boven zich. Zelfs Japan moet genoegen nemen met zes. De Verenigde Staten tellen niet mee in het overzicht: daarvoor heeft Forbes een aparte lijst.

De bedrijven op de lijst moeten een jaaromzet hebben van minder dan 500 miljoen dollar, wat neerkomt op ruim 1 miljard gulden. Bovendien moeten de winst en de omzet in het afgelopen boekjaar met minimaal 15 procent zijn gegroeid en moeten zij de laatste vijf jaar een groei van minstens 10 procent hebben laten zien.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.