Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 oktober 1999

 


[Reaal]
[Topcarriere]
[BOL]
[V & L informatica]
[NWI Officiele huizenkrant]
[Tele2]

Mannesmann wil Britse
Orange kopen voor 54 mld.

Van onze correspondent - FRANKFURT, woensdag

Het Duitse Mannesmann-concern heeft gisteren laten weten in onderhandeling te zijn over de aankoop van Orange, de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in Engeland.

Mannesmann wil ruim 16 miljard pond (ƒ54,4 miljard) betalen voor Orange, nadat het eerder One-2-One aan haar neus voorbij zag gaan. Deze kleinere aanbieder werd toen opgeslokt door Deutsche Telekom voor 6,7 miljard pond. Deutsche Telekom is de grote concurrent van Mannesmann op de Duitse markt voor mobiele telefonie, waar Mannesmann het tweede netwerk in handen heeft.

Mannesmann haakte destijds af voor One-2-One omdat het de prijs te hoog vond, maar kocht wel belangen in Italië. Orange heeft nu een beurswaarde van 17 miljard pond en komt op de Engelse markt na Vodafone (moeder van Libertel) en Cellnet, eigendom van British Telecom.

Mannesmann dreigt nu echter tegen dezelfde barrière aan te lopen als bij het bieden op One-2-One, het aandeel ging gisteren achteruit op de beurs van Frankfurt omdat de beleggers de prijs die Mannesmann wil betalen voor Orange veel te hoog vinden. Het aandeel kelderde met 4%, terwijl Orange op de Londense beurs 6% steeg.

De grootste aandeelhouder van Orange is het Hongkongse conglomeraat Hutchison en Whampoa met een belang van 44,8%. Hutchison, die in ons land grootaandeelhouder wil worden van containerbedrijf ECT, heeft al laten weten zijn belang in Orange te willen afbouwen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.