Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 oktober 1999

 


[Tele2]
[Reaal]
[NWI Officiele huizenkrant]
[BOL]
[V & L informatica]
[Topcarriere]

Financiële planning kan
nu gratis via internet

AMSTERDAM, woensdag

Een goede website is een formidabel marketinginstrument. De enorme Amerikaanse fondsenbeheerder Vanguard is dit jaar een verkoopoffensief begonnen in Europa en krijgt nu al de helft van haar klanten via internet binnen. Sinds kort is de totale website open voor iedere belegger in de wereld en kan men gratis gebruik maken van o.a. een compleet programma voor financiële planning.

"We denken dat onze website een van de grootste ter wereld is voor beleggers. In totaal bevat de site namelijk 10.000 pagina's met alle soorten informatie", zegt Brian Mattes, marketing manager voor Europa. "Dagelijks werken 350 van onze 10.000 medewerkers aan het actualiseren van de website. O.a. kunnen onze 1,2 miljoen klanten dagelijks de waarde van hun vermogen oproepen, want alle koersen van de beleggingsfondsen worden continu aangepast. Onze website heeft gemiddeld 1,5 miljoen hits per dag."

Vanguard is een van de grootste fondsbeheerders van de VS. Het belegd vermogen nadert nu al de $500 miljard en het concern telt 1,2 miljoen klanten. Vanguard heeft ruim 100 beleggingsfondsen in alle soorten en maten. Dit jaar heeft de Amerikaanse fondsbeheerder al meer dan $400 miljoen opgehaald bij Europese beleggers. Dat zijn voornamelijk kapitaalkrachtige particulieren en institutionele beleggers, want het minimum entreebedrag is $100.000.

Maar ook voor de kleine Nederlandse belegger is de website van Vanguard interessant. Men kan namelijk gratis gebruik maken van een on-line financiële planner, die vooral in de VS een grote populariteit geniet. In acht stappen moet men vragen beantwoorden over inkomen, verzekeringen, pensioenvoorzieningen en andere te verwachten uitkeringen, de huur of hypotheek en andere gegevens. Dan kiest men voor een beleggingsprofiel (veel, weinig of nauwelijks risico) en de planner geeft aan hoeveel men moet sparen/beleggen om ervoor te zorgen dat men met pensioen kan zonder in te leveren op de levenstaandaard. De website is te bereiken door 'www.vanguard.com' in te tikken op de browser.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.