Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 oktober 1999

 


[Nationaal Spaarfonds]
[Prive Roddelbox]
[Netaspect]
[BOL]
[Autosite]

Gevaarlijke hond nieuw
wapen politie België

Van onze correspondent - BRUSSEL, woensdag

De politie van het Belgische plaatsje Genk is onder vuur komen te liggen omdat het korps een als uiterst gevaarlijk en agressief bekend staande 'boerboel' als politiehond wil gaan inzetten. Het beest kan 85 kilo zwaar en 66 centimeter hoog worden.

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse hondenras stamt af van de zogeheten bullenbijter, die door blanken werd gebruikt om de zwarte bevolking op een afstand te houden. De Genkse politie wil de hond onder meer bij voetbalwedstrijden gaan inzetten.

De Genkse politiecommissaris Marc Geerits bezweert dat alle ophef over een 'racistische' politiehond onterecht is. "Het is de vriendelijkste hond die ik ooit heb gezien, hij is helemaal niet agressief. We hebben hem pas sinds vrijdag en we zijn nu aan het testen of hij voor politiewerk geschikt is."

Geerits is behoorlijk in zijn wiek geschoten over de kritiek aan zijn adres. "Al die commotie over een domme hond", klaagt hij. "Dat beest heeft zijn imago tegen, net als Rottweilers en Mechelse herders. En die worden ook tot volle tevredenheid als politiehond ingezet."

Nederlandse voetbalsupporters hoeven in elk geval niet bang te zijn voor de kaken van de nieuwe super-politiehond. Het Genkse korps word niet betrokken bij het EK 2000, dat zich in Nederland en België zal afspelen. Bovendien wordt het dier 'politioneel bijten' geleerd. Dat houdt in dat hij een vluchtende verdachte tussen de tanden kan nemen zonder al te veel schade aan te richten.

De boerboel staat bekend als een agressieve hond, maar volgens de Belgische politie is hij een lieverd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.