Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
11 oktober 1999
 

[Prive Roddelbox]
[CMG]

MVV over de rooie

DOETINCHEM, maandag

MVV-trainer Wim Koevermans was na de nederlaag bij De Graafschap (2-1) woedend op scheidsrechter Van Beek. Volgens de oud-prof had de arbiter gefaald. ,,Ik ben woest'', brieste de geplaagde coach, die nog altijd niet heeft gewonnen met zijn ploeg.

In de 74e minuut stuurde Van Beek MVV-verdediger Plum weg na een ogenschijnlijk correcte sliding op de bal in duel met Viscaal. ,,Een grof schandaal'', fulmineerde Koevermans. ,,Dit was de enige wedstrijd zondag in de KPN Telecompetitie. Er stonden grote belangen op het spel. De KNVB had een topper moeten aanstellen. Van Beek is dat bepaald niet.''

Niet alleen de trainer had moeite zich na afloop te beheersen. Ook de MVV-spelers belaagden Van Beek na zijn laatste fluitsignaal. De Deen Perez deelde in alle commotie een elleboogstoot uit aan De Graafschap-verdediger Issah. Voor dat vergrijp kreeg hij ook een rode kaart van de veelbesproken Van Beek.

Koevermans schreef de zesde competitienederlaag niet volledig aan de scheidsrechter toe. ,,We hadden het eerder moeten afmaken. Dat mogen we onszelf aanrekenen.''


De Graafschap - MVV 2-1 (1-0). 22. Perez 0-1, 54. Viscaal 1-1, 80. Issah 2-1. Scheidsrechter: Van Beek. Toeschouwers: 8550. Rode kaart: 74. Plum (MVV). Gele kaart: Viscaal (De Graafschap), Moonen, Plum, Falix, Perez (MVV). Bijz. Perez (MVV) kreeg na afloop rood wegens slaan tegenstander.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.