Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
11 oktober 1999
 

[CMG]
[Prive Roddelbox]

Schalen voor beste Europese
voetballers van de eeuw

Van onze speciale verslaggevers - AMSTERDAM, maandag
foto: Rob de Jong

Het zonnetje voor Nederland-Brazilië scheen nadrukkelijk op Johan Cruyff en Marco van Basten, de nummer één en tien in de verkiezing 'Europees voetballer van de eeuw'. Beiden werden gehuldigd door de KNVB. Cruyff kreeg een schaal uit handen van bondsvoorzitter Jeu Sprengers terwijl Henk Kesler, voorzitter van het sectiebestuur betaald voetbal, Van Basten het kleinood overhandigde.

"Het zijn mooie tijden geweest, die me veel plezier hebben gegeven. Hopelijk gold hetzelfde voor jullie. Bedankt allemaal." Marco van Basten nam als eerste de microfoon voor een volle Amsterdam ArenA.

Jeu Sprengers sprak Cruyff eerst toe alvorens 'nummer 14' het woord nam. Onbedoeld zette de bondsvoorzitter het huidig, matig presterende Oranje op scherp voor de ontmoeting tegen Brazilië. "Johan met jou wonnen we, verloren we weinig. Jij gaf ons de overtuiging dat we iedereen konden verslaan."

Cruyff ging er niet op in. "Het is altijd moeilijk als je hier voor een vol stadion staat om iets verstandig te zeggen. Daarom laat ik m'n hart spreken. Met tevredenheid kijk ik terug op m'n carrière. Ik hoop dat iedereen ervan heeft genoten zoals ik zelf heb genoten. Bedankt."

Daarna poseerden Cruyff en Van Basten voor de fotografen, gingen op de elftalfoto en maakte Van Basten staand tussen Ronald de Boer en Edwin van der Sar de volksliederen mee terwijl Cruyff zich postte tussen Van der Sar en Aron Winter.

Opmerkelijk was trouwens het partijtje keuvelen van Marco van Basten en Ronald de Boer tijdens het Braziliaanse volkslied 'Ordem e Progresso'. Onder andere een vergrijp (?) waarvoor Theo Janssen (Vitesse) twee maanden geleden van de KNVB een voorwaardelijke schorsing kreeg van een jaar voor vertegenwoordigende elftallen onder KNVB-vlag.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.