Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
11 oktober 1999
 

[Prive Roddelbox]
[CMG]

Titel voor Terrasvogels

Van onze softbalmedewerker - SANTPOORT/UTRECHT, maandag

De softbalsters van A4 Terrasvogels hebben voor het tweede opeenvolgende jaar en voor de twaalfde keer in de geschiedenis de landstitel veroverd. De ploeg uit Santpoort, die in de reguliere competitie op een vierde plaats eindigde, prolongeerde de titel door Van Egmond Sauna Sparks met 4-1 te verslaan, waardoor de stand in de Holland Series op 3-1 kwam.

In Utrecht werd Domstad Dodgers gisteren voor de zesde maal en voor het eerst sinds 1994 landskampioen bij de mannen-softballers door Raggers Thamen met 7-1 te verslaan. Zaterdag was Dodgers de finale al begonnen met twee overwinningen (2-3 en 1-2) en maakte met het kampioenschap een einde aan de overheersing van de laatste vier jaar door Steba Alphians.

Het duurde ruim twee weken voordat de uit maximaal vijf duels bestaande finalereeks bij de softbal-vrouwen tot een einde gebracht kon worden. Vanwege de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen werd achtmaal een duel afgelast. Terrasvogels sloeg zaterdagavond voor eigen publiek in de achtste inning toe. Veldfouten van Sparks speelde de ploeg, die eerder al scoringskansen had gekregen, in de kaart en scoorde viermaal.

"Dit is een perfecte beloning na een zwaar seizoen. Zowel in de play-offs als de Holland Series hebben we bewezen de sterkste te zijn geweest", stelde winnend en scheidend coach Rob Walgien na afloop. Zijn taak wordt volgend jaar overgenomen door oud-international Renée van den Berg.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.