Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
11 oktober 1999
 

[CMG]
[Prive Roddelbox]

Yankees naar finalereeks

Van onze honkbalmedewerker - NEW YORK, maandag

De New York Yankees, vorig jaar in vier wedstrijden in de World Series te sterk voor de San Diego Padres, hebben zich geplaatst voor de halve finalereeks. De Amerikaanse profhonkballers bonden in de uit maximaal vijf wedstrijden bestaande divisie-kampioenschappen de Texas Rangers aan de zegekar.

Zaterdagavond werd de derde overwinning op rij geboekt dankzij een driepuntenhomerun van Darryl Strawberry in de eerste inning. Die klap was niet alleen goed voor de eerste overwinning in dertien jaar in het na-seizoen voor werper Roger Clemens, maar ook voor een 3-0 overwinning. De Yankees plaatsten zich daardoor opnieuw voor de American League Championship Series, waarin zij de winnaar van de play-offs tussen de Cleveland Indians en Boston Red Sox treffen.

De finale in de National League zal vanaf morgenavond gaan tussen de New York Mets en de Atlanta Braves. De Mets schudden de Arizona Diamondbacks van zich af. De Diamondbacks, die pas twee jaar op het hoogste professionele niveau spelen, gaven zich zaterdagavond pas in de tiende inning gewonnen. Toen sloeg Todd Pratt, die de geblesseerde catcher Mike Piazza verving, een winnende homerun.

De Braves maakten korte metten met de Houston Astros en bereikten voor het achtste opeenvolgende jaar de halve finale. Zaterdag wonnen de Braves met 5-7 bij de Astros en dat was tevens het laatste duel dat in het Houston Astrodome zal worden gespeeld. Volgend seizoen verruilen de Astros hun Astrodome, dat het eerste overdekte honkbalstadion was, in voor een nieuw onderkomen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.