Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
11 oktober 1999
 

[CMG]
[Prive Roddelbox]

Spaanse trojka moet Den Bosch helpen

AMSTERDAM, maandag

Den Bosch-manager Lars Gillhaus maakte de teleurstellende 3-2 nederlaag van zijn ploeg bij HGC niet mee. Hij was in Spanje om de komst van de Spaanse internationals Amat, Arnau en Escarre voor komend weekeinde voor te bereiden.

In navolging van Amsterdam (Sohail Abbas) en HGC (Mohammed Usman), waar Pakistaanse hockeytoeristen slechts een paar wedstrijden meespelen, hoopt ook Den Bosch de Spaanse trojka incidenteel in te lijven. 6 oktober sloot de definitieve inschrijving van 22 spelers per club voor de vaderlandse competitie en op de spelerslijst van Den Bosch prijken de drie Spanjaarden.

Zowel zaterdag (Amsterdam) als zondag (HDM) heeft Den Bosch een wedstrijd en dat betekent dus dubbel rendement uit het retourtje Spanje. Den Bosch-coach Toon Siepman is niet zo gelukkig met de spelerscarroussel, maar ook hij is niet vies van een stunt. En dat zou de Spaanse armada komend weekeinde wel degelijk kunnen betekenen. Vooral in het licht van de burenruzie met het Eindhovense Oranje Zwart, dat Den Bosch' topaanvaller Piet-Hein Geeris onder de neus van Siepman wegkaapte.

HGC en Amsterdam toonden aan dat dergelijke acties veel publiciteit opleveren en dat kan ook Den Bosch op dit moment best gebruiken. Siepman weet immers dat Sohail Abbas (twee doelpunten in zijn laatste optreden voor Amsterdam) er niet meer bij zal zijn. Dan is Amsterdam een ander team. Samen met Usman had Abbas zich afgelopen donderdag voor een trainingskamp van de nationale ploeg van Pakistan moeten melden. Er zullen in Pakistan harde woorden vallen, maar niet meer dan dat, want ook Pakistan zal zonder Usman en vooral Abbas een stuk zwakker zijn. Amsterdam zal daar de komende weken over kunnen meepraten.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.