Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
11 oktober 1999

 


[V & L informatica]
[BOL, voor al uw boeken]
[Tele2]
[Postbank WinstVastKoopsom]
[Reaal]

Wall Street wacht
op bedrijfsnieuws

AMSTERDAM, maandag

Het jongste werkloosheidsrapport heeft Wall Street geen duidelijk antwoord kunnen geven op de vraag of de groei van de Amerikaanse economie voldoende afzwakt om een derde renteverhoging dit jaar te kunnen voorkomen.

Volgens Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam was het rapport tegenstrijdig omdat het aantal nieuwe banen voor het eerst in drieënhalf jaar was gedaald terwijl de lonen sinds 1983 niet zo sterk zijn gestegen. Een en ander is mede het gevolg van de orkaan Floyd. Beleggers zullen andermaal uitzien naar nieuwe macro-economische data om in te schatten wat de volgende stap van de Federal Reserve zal worden. De komende weken zal een markt ook sterk beïnvloed worden door de publicaties van de derde-kwartaalwinstcijfers.

Deze week komen er cijfers uit van onder andere Pfizer, Intel, Motorola, Apple, Boeing en General Motors. Op het front van de autofabrikanten is deze week de rust teruggekeerd nu ook Ford Motors afgelopen weekeinde overeenstemming heeft bereikt met de vakbonden. Het akkoord voorkwam ternauwernood de eerste landelijke staking bij Ford in 23 jaar.

Overnames en fusies staan deze week weer centraal in de oliesector, nu Japans grootste en op twee na grootste olieraffinaderijen hebben besloten samen te gaan. Deze nieuwe oliereus wordt gemeten naar verkopen de vijfde grootste ter wereld.

Ofschoon de Amerikaanse beurzen vandaag normaal geopend zijn, zijn de overige financiële instellingen zoals banken gesloten in verband met Columbus-day. Dit zal van invloed zijn op de omzet temeer daar er geen handels is in valuta en Amerikaanse staatsleningen. Er komen deze week niet veel economische data uit, echter wel belangrijke. De meeste invloedrijke cijfers zijn de detailhandelsverkopen en de producentenprijsindex.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.