Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
11 oktober 1999

 


[V & L informatica]
[Reaal]
[BOL, voor al uw boeken]
[Tele2]
[Postbank WinstVastKoopsom]

Geduld Opta met KPN
raakt op: straf dreigt

Van een onzer redacteuren - DEN HAAG, maandag

De telecomwaakhond Opta dreigt KPN volgend maand te straffen voor de nog steeds niet opgeloste problemen op het gebied van de verbindingen tussen het KPN-netwerk en de netwerken van de concurrentie.

Dit heeft een woordvoerder van de Opta, de instantie die de concurrentie in de Nederlandse telecommunicatiewereld in de gaten houdt, bevestigd.

Ondanks de belofte van KPN de problemen per 1 juli op te heffen, melden andere aanbieders van mobiele telefonie nog steeds dat ze slechte verbindingen hebben, waardoor hun klanten te vaak de bezettoon horen. Het probleem stamt al van begin dit jaar. Toen bleek dat andere telecomaanbieders zoals Versatel of Telfort geen verbinding konden maken met het KPN-netwerk.

De Opta oordeelde toen al dat KPN dat probleem moest oplossen, omdat de vrije concurrentie op de telefoonmarkt daardoor in het gedrang zou komen. KPN beloofde dat de verbindingen per 1 juli helemaal in orde zouden zijn.

Volgens de Opta echter zijn de verbeteringen minimaal. Hoewel KPN de conclusie van het Opta-onderzoek bestrijdt, wil de toezichthouder volgend maand "bestuurlijke dwang uitoefenen". Dat kan betekenen dat KPN een boete of dwangsom moet gaan betalen. In het ergste geval, zo tekent een woordvoerder van Opta aan, zou de voormalige monopolist gedwongen worden minder gebruik te maken van zijn eigen netwerk, waardoor de concurrentie meer ruimte krijgt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.