Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
11 oktober 1999

 


[Autosite]
[Nationaal Spaarfonds]
[BOL, voor al uw boeken]
[Prive Roddelbox]

Amnestie illegalen in België uitgesteld

Van onze correspondent - BRUSSEL, maandag

De legaliseringsactie voor tienduizenden in België verblijvende illegalen, die vandaag zou beginnen, gaat voorlopig niet door.

Minister Duquesne (Binnenlandse Zaken) moest de actie dit weekend afblazen nadat de Raad van State zaterdag het koninklijk besluit afkeurde dat ten grondslag ligt aan de amnestieprocedure. Het extreem-rechtse Vlaams Blok had de zaak bij de Raad van State aangekaart.

De regering moet nu met een nieuw wetsvoorstel komen dat het parlement moet goedkeuren. Daar kunnen enkele weken tot maanden mee gemoeid zijn. De Belgische gemeenten moeten vandaag de duizenden illegalen die zij op de stoep verwachten, uitleggen dat de actie is opgeschort.

Het is de zoveelste blunder van minister Duquesne met het vreemdelingenbeleid. De afgelopen week kwam hij al hevig onder vuur te liggen over de wijze waarop een groep Slowaakse zigeuners werd uitgezet. Parlementariërs zijn de zigeuners achterna gereisd en zeggen dat zij onder valse voorwendselen naar het vliegveld zijn gelokt. Verschillende groene politici hebben gezegd dat de uitzettingen in deze vorm niet door mogen gaan.

De zaak zorgt voor grote spanningen in de nieuwe paars-groene coalitie. Een deel van de Waalse groenen (Ecolo) wil zelfs uit de regering stappen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.