Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
11 oktober 1999

 


[Netaspect]
[Primafoon]
[Compu'Train]
[Demon]
[Brunel]
[Eurocard Mastercard]
[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[CMG]

Twee gewonden bij nabootsen
rellen Feyenoord-stadion

Van onze Rotterdamse redactie - ROTTERDAM, maandag
FOTO: ANP

Tijdens een grootschalige rampenoefening, waarbij EK-supportersrellen werden nagespeeld, zijn zaterdagmiddag bij het Feyenoord-stadion twee echte gewonden gevallen.


Buiten het Feyenoord-stadion wordt een meisje afgevoerd dat tijdens de rellenoefening is aangereden door een politiebusje.

Een man kreeg een paardenhoef vol op zijn voet. Een meisje werd aangereden door een politiebusje dat versterkingen aanvoerde. De verwondingen waren niet ernstig.

Aan de oefening deden politie, GGD, brandweer en 750 vrijwilligers mee. Volgens het draaiboek was er in het stadion een brandje uitgebroken, dat zich snel en fel op de tribunes uitbreidde. Tegelijkertijd ontstonden buiten het stadion rellen.

Een flink aantal pijnpuntjes kwam aan het licht. Bij de politie verliep de aanvoer van versterkingen niet op rolletjes. De auto's reden zich vast in het publiek. De brandweer kon door de gespeelde relletjes op het voorplein van de Kuip de slangen niet uitrollen.

Hooligans
Een deel van de oefening werd afgelast, omdat zich in de loop van de dag echte hooligans onder de vrijwilligers hadden gemengd. De leiding van de oefening wilde het risico van echte rellen niet lopen.

Het is al de vierde grote rampenoefening die in en om De Kuip wordt gehouden, sinds het stadion werd vernieuwd. Dit was de grootste oefening tot nu toe.

Twee jaar geleden vielen er zeven echte slachtoffers, omdat de vrijwilligers en de politie elkaar wat al te driest aanpakten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.