Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[Eurocard MasterCard]
[Prive Roddelbox]
[Tele2]
[CMG]

Sprinters klaar voor
Parijs-Tours

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, zaterdag

Het verzamelde sprintersgilde hoopt zondag in Parijs-Tours voor de eerste maal dit jaar in een Wereldbekerwedstrijd toe te slaan. Van de snelle mannen zijn Blijlevens, Wüst, Minali, Kirsipuu, Vainsteins, Steels en Baldato present. Andere favorieten voor de zege zijn Ullrich, Vandenbroucke, Tchmile, Museeuw, Van Bon en Boogerd.

Waar de TVM-formatie op Blijlevens gokt, heeft de Rabobank geen specifieke sprinter geselecteerd voor de klassieker van de vallende bladeren. De ploeg van Theo de Rooy zal de wedstrijd ook niet afstemmen op de Wereldbeker-kansen van Michael Boogerd. "De finale van Parijs-Tours is altijd bewogen", gaf De Rooy aan. "Het zou zonde zijn om daar de hele ploeg voor op te offeren. Boogerd moet zelf zijn weg in het duel met Andrei Tchmile proberen te vinden."

De Hagenaar krijgt wel een beschermde rol. Al rekent men op de Avenue de Grammont vooral op Leon van Bon en Markus Zberg. "Dat zijn twee snelle mannen. De laatste jaren kon er toch een paar keer een kleiner groepje ontsnappen. Wij zullen de wedstrijd hard proberen te maken. Onze sprinter Robbie McEwen hebben we thuis gelaten, omdat hij de Ronde van Spanje niet heeft uitgereden."

Bij de Rabobank heeft men de zoektocht naar een opvolger voor McEwen gestaakt. "In principe hebben we met Steven de Jongh een prima vervanger. Als je een sprinter zoekt die in de eerste week van de Tour ritten kan winnen, dan heb je de keus uit een vijftal renners. Die waren niet meer vrij. Met vier neo-profs hebben wij ons vooral op de toekomst gericht."

Samenstelling Rabobank: Boogerd, Van Bon, Den Bakker, Dekker, Vierhouten, Lotz, Markus Zberg en Wauters.

Samenstelling TVM: Blijlevens, Hoffman, Knaven, Van de Ven, Voskamp, Van Bondt, Klier en Van Petegem.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.