Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[Eurocard MasterCard]
[Tele2]
[Prive Roddelbox]
[CMG]

Willem II en Ajax op
zoek naar topvorm

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, zaterdag

Op papier wordt morgenavond in Tilburg een topwedstrijd gespeeld, maar voor zowel Willem II als Ajax geldt dat de grote vorm nog niet is gevonden. De ploeg van Co Adriaanse verloor de laatste drie wedstrijden en incasseerde dertien tegendoelpunten. Ajax doet weliswaar in de competitie goed mee, maar kon op basis van het vertoonde spel tot dusver nog niet imponeren.

Willem II moet het in een uitverkocht huis doen zonder Marco Gentile, die voor drie duels werd geschorst na zijn rode kaart tegen PSV. Verder kampen doelman Kris Mampaey (knie) en Mariano Bombarda (voet) met lichte blessures. Adil Ramzi is gisteren uit het gips gekomen en kan aan zijn revalidatie beginnen.

Ajax keerde zonder veel problemen terug uit Slowakije. Alleen centrumverdediger Frank Verlaat heeft na een knietje las van zijn bovenbeen en rug. Zijn meespelen is nog twijfelachtig. Daarentegen keren Richard Witschge, Richard Knopper en Aron Winter terug in de selectie. Jesper Gronkjaer heeft inmiddels de training hervat.

Willem II: geblesseerd: Ramzi. Geschorst: Gentile. Twijfelachtig: Mampaey, Bombarda. Ajax: geblesseerd: Tobiasen, Sier, Van Halst, Gronkjaer. Twijfelachtig: Verlaat.

PSV-Sparta

Bij PSV is André Ooijer van het gips verlost. De verdediger, die in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een beenbreuk opliep, verwacht in januari zijn rentree te maken. Tomek Iwan maakt geen deel uit van de selectie. De aanvaller bereidt zich met Polen voor op de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

Sparta-trainer Jan Everse moet het tegen de koploper opnemen in de wetenschap dat hij bijna een half elftal mist. Deze week werden Inia en Langerak aan de lange blessurelijst toegevoegd, terwijl het meespelen van Usta en Den Dunnen hoogst twijfelachtig is.

PSV: geblesseerd: Ooijer, Van der Weerden, Addo, Vogel en Bouma. Interlandverplichtingen: Iwan. Sparta: geblesseerd: Van der Meer, Noorlander, Smith, Van Duivenbode, Inia en Langerak. Twijfelachtig: Usta en Den Dunnen.

FC Utrecht - Roda JC

De rode kaart, die FC Utrecht-middenvelder Jean Paul de Jong in de wedstrijd tegen FC Den Bosch opliep, heeft geen verdere gevolgen. Hij is in het thuisduel tegen Roda JC dan ook inzetbaar.

FC Utrecht: geblesseerd: Kantelberg, Zwaanswijk en Van Mol. Roda JC: geblesseerd: Ouindi, Torma, Van Houdt, Nygaard en Senden.

RKC - De Graafschap

RKC: geblesseerd: Kalezic, Nascimento en Dreef. De Graafschap: ziek: Fränkel.

AZ - Feyenoord

AZ neemt dit weekeinde afscheid van Martin Haar. Tegen Feyenoord zit de Haarlemmer voor het laatst op de bank naast Gerard van der Lem. Voorzitter Dirk Scheringa zal er voor het duel een kleine speech tegenaan gooien.

AZ: geblesseerd: Fertout, Fortes Rodrigues, Buskermolen, Huiberts. Ziek: Ricksen. Feyenoord: compleet.

Twente - Den Bosch

Twente: geblesseerd: Van der Paar en Steinmann. Den Bosch: geblesseerd: Meulendijk.

Vitesse - NEC

De belangstelling voor de streekderby is zo groot, dat men denkt dat de wedstrijd wel eens uitverkocht kan raken.

Vitesse: geblesseerd: Jochemsen, Curovic en Van der Schaaf.

NEC: geblesseerd: Verhoeven, Maes, Janssen, Oosterhof en De Romijn.

Fortuna - Cambuur

Fortuna Sittard en Cambuur Leeuwarden zitten met hetzelfde probleem. Week in week uit worden de ploegen gecomplimenteerd met hun goede en aanvallende speelwijze, maar blijven veelal achter met lege handen. De onderlinge confrontatie vanavond in de Baandert zou dus voor een van de teams de doorbraak kunnen betekenen.

Fortuna: geblesseerd: Heering en Kool. Cambuur: geblesseerd: Vergoossen, Muller, Scheepers. Twijfelachtig: Alflen (griep).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.