Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Primafoon]
[Oce]
[Compu'Train]
[Brunel]
[CMG]
[ABN AMRO]
[Primafoon]

Nieuw Kalf voor Rijk

Eerder gooide Rijk de Gooijer zijn Gouden Kalf uit het raam van de taxi die bestuurd werd door zijn vriend Maarten Spanjer. Na enig stoken van Spanjer besloot De Gooijer dat hij het beeldje niet wilde hebben. Gisteren kreeg hij uit handen van Monique van der Ven een nieuw Kalf, dit keer voor zijn rol in Madelief: krassen in het tafelblad. FOTO: ANP

Gouden Kalf voor Abeltje

Van onze filmredactie - UTRECHT, zaterdag

Op het afsluitende gala van het Nederlands Film Festival is gisteravond in Utrecht Abeltje bekroond met een Gouden Kalf als beste speelfilm van het afgelopen seizoen.

Rijk de Gooijer, die een vorig Gouden Kalf al eens het raam van een taxi uitgooide, werd dit keer gekozen tot beste acteur voor zijn optreden in de jeugdfilm Madelief: krassen in het tafelblad. De jury riep Nadja Hüpscher (De Boekverfilming) uit tot beste actrice.

Debutant Roel Reiné won de regieprijs voor The Delivery, Ger Poppelaars en Timo Veltkamp kregen een Gouden Kalf voor het scenario van Missing Link en de prijs voor de Beste Lange Documentaire was voor Chris Vos en André van Hout (De illusie aan de macht - 1412 dagen kabinet Den Uyl).

De Grolschfilmprijs (ƒ30.000) ging naar Lef (Ron Termaat), de Grolsch Prestatieprijs werd toegekend aan cineast Eddy Terstall en de Citroen Publieksprijs, toegekend door de bezoekers van het festival, werd gewonnen door Madelief: krassen in het tafleblad.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.