Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[Oce]
[BOL, voor al uw boeken]
[Brunel]
[Primafoon]
[Primafoon]
[ABN AMRO]
[Compu'Train]
[CMG]

Nederland blijft thuis
op millenniumdag

door Mirjam Brinks en Annemiek Paping

AMSTERDAM, zaterdag

Nederland blijft massaal thuis tijdens de komende millennium-wisseling. Grote festiviteiten die maanden, soms zelfs al jaren geleden, met veel tam-tam werden aangekondigd, zijn inmiddels wegens een gebrek aan belangstelling afgelast.

De meeste landgenoten vieren de overgang van 31 december 1999 naar 1 januari 2000 dan ook in familiekring.

"Wel worden hier en daar enkele kleinschalige millennium-initiatieven ontwikkeld maar er is absoluut geen sprake van een hype, zoals eerder werd voorspeld", aldus Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Steeds meer horecagelegenheden en evenementen-hallen besluiten om tijdens de komende eeuwwisseling de deuren te sluiten.

Ook Party 2000, een organisatie die de millennium-feesten landelijk coördineert, is niet onder de indruk van het aantal activiteiten. "Alleen particulieren, met name in Brabant en Zuid-Limburg, organiseren het een en ander. Dat voornamelijk in het zuiden speelt heeft vast te maken met de gemeenschapszin in deze provincies. Maar exploitanten van zalen en evenementen-hallen zijn nauwelijks bereid hun nek uit te steken. De vraag is gering en de personeelskosten zijn enorm", verklaart woordvoerder Twisk.

"Verspreid over het land zijn er natuurlijk wel grotere festiviteiten zoals in Amsterdam rond de Dam en Rembrandtplein in Delft op de Grote Markt, in Scheveningen en in Lutten waar 2000 melkbussen met carbid worden gevuld en vervolgens 'geschoten', maar echt indrukwekkend is het allemaal niet."

De webside van Party 2000 maakt slechts melding van enkele tientallen millennium-party's. Voor bijna al deze feestjes zijn nog veel kaarten en plaatsen beschikbaar. Het 'Feest van de Eeuw' in Sittard is inmiddels wegen te weinig animo afgelast.

Verschillende kroegen hebben besloten om het 'feest der feesten' naar voren te halen. Dan zijn er immers geen personeelsproblemen en eisen de werknemers geen torenhoog salaris. "Een leuk idee", zegt horeca-adviseur G. van der Veen.

"Vooral voor de vaste klanten is het toch wel belangrijk dat er op enige wijze aandacht wordt besteed aan dit bijzondere oudejaarsfeest. Het feest eerder vieren is dan een prima mogelijkheid", zegt de horeca-adviseur.

Zo heeft Café de Marenpoort in Leiden eind september het millennium al grootschalig ingeluid. Compleet met vuurwerk en oliebollen konden de gasten elkaar het beste voor het nieuwe jaar toewensen. Met succes, want de zaak zat stampvol.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.