Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Primafoon]
[Primafoon]
[Compu'Train]
[Brunel]
[CMG]
[Oce]
[ABN AMRO]

Misdaad treft 20 procent
inwoners Rotterdam

Van onze Rotterdamse redactie - ROTTERDAM, zaterdag

Een op de vijf Rotterdammers dit jaar al slachtoffer geweest van een bedreiging of een diefstal. Ook inbraken (14 procent), vechtpartijen (7 procent) en berovingen (6 procent) blijken nogal wat slachtoffers te maken.

Dat blijkt uit een enquête die het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) in opdracht van de gemeente Rotterdam jaarlijks uitvoert onder duizenden burgers in de leeftijd tussen 16 en 75 jaar.

Rotterdammers voelen zich onveilig in hun eigen stad.

Gaf in 1996 nog bijna een op de vijf stadsbewoners aan, zich wel eens onveilig te hebben gevoeld, dit jaar is dat percentage verdubbeld.

Zeven van de tien ondervraagden hebben dit jaar al een of meerdere keren een probleem gehad op het gebied van de openbare orde en veiligheid. Twee jaar geleden gold dat voor nog geen 60 procent. Behalve om een gevoel van onveiligheid, gaat het hierbij om gevaarlijke confrontaties met criminelen, vandalen en verslaafden.

Bijna een op de zes Rotterdammers heeft in zijn eigen buurt te kampen met overlast van dak- en thuislozen. Het dealen van drugs op straat of in portieken is velen een doorn in het oog.

Volgens de Rotterdammers zou de gemeente meer aandacht moeten schenken aan de aanpak van jeugdcriminaliteit. Ook de inzet van meer agenten op straat, de veiligheid voor ouderen in de stad en de veiligheid in het openbaar vervoer zijn punten die voorkomen op het wensenlijstje van de stadsbewoners.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.