Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
30 september 1999

 


[Oce]
[Primafoon]
[Netaspect]
[Compu'Train]
[BOL, voor al uw boeken]
[Brunel]
[ABN AMRO]
[Primafoon]
[CMG]

Eten voedsel uit blik risicovol

Van onze economische redactie - BRUSSEL, donderdag

Het eten van voedsel uit blik is niet zonder risico. In zeven van de tien gevallen is het voedsel besmet door chemische stoffen uit het beschermend materiaal dat aan de binnenkant van het blik zit om corrosie van het metaal te verhinderen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop, de Belgische consumentenorganisatie, in België, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Daarbij werden 400 producten in blik geanalyseerd.

De Consumentenbond is verontrust. Volgens de bond zijn de regels in Nederland voor de samenstelling van blikken niet anders dan in België. "We willen het onderzoek van onze Belgische collega's goed bestuderen", aldus een woordvoerder. "Maar als in België 70 procent van het blikvoedsel is besmet, dan zal het bij ons zeker niet koek en ei zijn."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.