Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank WinstVastKoopsom]
[Autosite]
[V & L informatica]
[Oce]

Herstel op de valreep

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, woensdag

Pas in het laatste uur van de handel herstelde de Dow Jones-index zich gisteren van wat een desastreuze dag had kunnen worden. Het minimum lag ruim 220 punten lager dan een dag eerder, maar op de gong stond de belangrijke beursgraadmeter nog maar op een verlies van 27,77 punten.

Gesloten werd er in de Dow op 10275,53 punten. Maar ook de Nasdaq-index, waarin vooral technologie-fondsen opgenomen zijn, herstelde van een val van 67 punten tot een gemiddeld verlies van 5,48 punten. De slotstand daar bedroeg 2756,27 punten. Het herstel trad in beide indices pas op het laatste moment in.

Handelaren hadden geen echte verklaring voor het plotselinge herstel. Sommigen hielden het op koopjesjagers, anderen vermoedden dat de snel oplopende goudkoers er iets mee te maken heeft. Ook de sterkere dollar ten opzichte van de Japanse yen werd genoemd als een van de mogelijke redenen. Deze factoren zouden tegenwicht hebben geboden tegen de nervositeit rond mogelijke renteverhogingen.

De obligatiemarkt verloor wel flink terrein. De 30-jarige staatsobligatie moest ruim een dollar terug in prijs, waardoor het rendement weer snel opliep naar 6,08 procent. Een dag eerder lag dit rendement nog op 6,01 procent.

De goudprijs is aan een forse opmars bezig. Waar vorige week nog een koersniveau werd genoteerd van 254 dollar, kwam een ounce (31,1 gram) van het edelmetaal gisteren uit op maar liefst 327 dollar. Volgens een marktanalist wordt die stijging veroorzaakt door berichten dat de Britse centrale bank bijna klaar is met zijn grote uitverkoop. "De massale dumping van goud door de Britten heeft lange tijd de markt verpest. Niemand gaf meer een stuiver om het metaal, maar nu lijkt het opnieuw dienst te gaan doen als vluchthaven voor nerveuze beleggers." Deze analist houdt er ook rekening mee dat een aantal grote hedge-fondsen short zit, zodat zij nu door de plotselinge stijging hun risico's razendsnel moeten indekken.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.