Ahold verkoopt
centrale slagerij
ZAANDAM, woensdag
Albert Heijn verkoopt zijn Centrale Slagerij in
Zaandam aan de Britse Hilton Food Group. De twee bedrijven maakten
dinsdag bekend dat zij daarvoor een principe-overeenkomst hebben
getekend.
De slagerij, die het vlees voor de Albert Heijn-winkels
verzorgt, gaat verder als Hilton Meats Zaandam. De 350 werknemers gaan
mee naar de nieuwe eigenaar.
De huidige Centrale Slagerij verwerkt ongeveer 300 ton
verse vleesproducten (de slagerij verwerkt voornamelijk rundvlees) per
week. Voor de levering daarvan gaan Albert Heijn en Hilton samenwerken.
De twee hebben afgesproken dat de supermarkten van
Albert Heijn in elk geval de komende vijf jaar hun rundvlees van de
slagerij betrekken.
Volgens Albert Heijn is schaalvergroting noodzakelijk
voor het vleesbedrijf. Binnen de supermarktgigant is dat niet mogelijk.
Eind vorig jaar verkocht het moederbedrijf van Albert
Heijn, Ahold, daarom al de slachterij in Eindhoven aan Dumeco. Als de
dinsdag aangekondigde overname is afgerond, zal er ook fors
geïnvesteerd worden in de Zaanse vleeshouwer.
De nieuwe eigenaar van de slagerij in Zaandam levert nu
al de Greenfields-producten (rundvlees uit Schotland) aan de
supermarktketen. Daarnaast voorziet het onder meer Marks & Spencer
en McDonalds van vlees.
Hilton Food Group heeft een jaaromzet van ruim 1,2
miljard. Er werken zo'n 1500 mensen.
|