Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[Freeler]
[CMG]
[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]

Willem II wacht
loodzware weken

AMSTERDAM, zaterdag

Willem II verloor woensdag alleen de wedstrijd tegen Spartak Moskou, geen spelers. "We hebben geen zichtbare schade opgelopen, misschien alleen wat verborgen gebreken", aldus trainer Co Adriaanse, die de komende weken met zijn ploeg een bijzonder pittig programma voor de boeg heeft. Na het duel met AZ vanavond in Tilburg spelen de 'Tricolores' binnen twee weken tegen Ajax en PSV in de competitie, terwijl de opeenvolgende uitwedstrijden in Bordeaux en Praag bepalend zullen zijn voor de Europese ambities. Morgen al vertrekt de selectie naar de Franse wijnstad, waar dinsdag de tweede Champions-League-wedstrijd tegen de landskampioen gespeeld wordt.

Bij AZ heeft Abdelkrim El Hadrioui last van een buikspierblessure. Miel Mans kwam donderdag op de training hard in aanraking met ploeggenoot John Mutsaers. Een diepe wond in zijn scheenbeen moest worden gehecht, waardoor de middenvelder zeker acht dagen uit de roulatie is.

Willem II: geblesseerd: Ramzi, Veldeman, Schulp (heeft training hervat). AZ: geblesseerd: Durmusoglu, Fertout, Mans. Twijfelachtig: El Hadrioui.

RKC Waalwijk-Ajax

Het opvallend goed presterend RKC Waalwijk, vijfde op de ranglijst, kan bij een zege voor een uitverkocht huis tegen Ajax op gelijke hoogte komen met de Amsterdammers. De ploeg van Martin Jol staat voor enkele zware weken met achtereenvolgens Ajax, Feyenoord (uit), De Graafschap (thuis), PSV (thuis) en Willem II (uit) als tegenstanders. Overigens hebben de oefenmeester en de club de intentie uitgesproken om langer met elkaar door te gaan en broedt het bestuur op de door Jol gedane voorstellen. Bij Ajax is Koffey Mensah teruggekeerd van een stageperiode bij West Ham United, dat afzag van de diensten van de Ajacied en die van John Veldman (Vitesse), die eveneens op proef in Londen verbleef.

RKC Waalwijk: geblesseerd: Kalezic. Ajax: geblesseerd: Van Halst, Tobiasen, Sier, Menzo, Gronkjaer.

Feyenoord - Fortuna Sittard

Tijdens de training gisterochtend botsten Tininho en Bonaventure Kalou in een kopduel met hun hoofden hard tegen elkaar. Waar Kalou niets had, moest de Braziliaan met een grote wond naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werden zeven hechtingen in zijn hoofd gezet.

Feyenoord: geblesseerd: Tininho. Fortuna Sittard: geblesseerd: Heering, Kook, Volmer en Paciorek. Geschorst: Tychon.

Vitesse-Sparta

Sparta heeft Richard Elzinga van Cambuur Leeuwarden aangetrokken als opvolger van de naar Willem II vertrokken Kew Jaliens. De Friese verdediger tekende een drie-jarig contract bij de club uit Rotterdam. Elzinga (30) kwam acht jaar uit voor Cambuur. Daarvoor speelde hij bij FC Groningen.

Vitesse: geblesseerd: Curovic, Kuiper, Van der Hoeven en Zongo. Sparta: geblesseerd: Van Duijvenbode en Noorlander.

Roda JC - SC Heerenveen

Roda JC: geblesseerd: Vrede, Nygaard, Senden, Torma en Ouindi. SC Heerenveen: geblesseerd: Dennis de Nooijer, Venema, Pahlplatz, Pander en Klompe. Twijfelachtig: Mitrita.

FC Utrecht - De Graafschap

FC Utrecht: geblesseerd: Zwaanswijk, Kantelberg, Van Mol. Twijfelachtig: Van der Gaag. De Graafschap: compleet.

FC Den Bosch - MVV

Hoewel MVV een lange lijst geblesseerden heeft, zag trainer Wim Koevermans afgelopen week ook een lichtpuntje. Yvo Joordens is weer helemaal genezen van een hersenschudding. Hij zal tegen FC Den Bosch starten in de basis.

FC Den Bosch: geblesseerd: Stricker, Meulendijk. MVV: geblesseerd: Janssen, Karapinar, Vriesde, Kaers, Snelders en Emerson.

NEC - PSV

De wedstrijd NEC-PSV, oorspronkelijk voor vanavond gepland, wordt gespeeld op zondag 7 november om 14.30 uur of 18.00 uur. Het duel kon vandaag geen doorgang vinden, omdat de bouw van het nieuwe stadion van NEC nog niet helemaal af is.

Overigens heeft NEC het contract met middenvelder Peter van Putten opengebroken en verlengd tot juli 2004.

Twee duels voor Van Bommel

Mark van Bommel is door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst. De PSV'er kreeg woensdag in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Bayern München in de slotfase rood omdat hij de altijd graag neerstortende Lothar Matthäus een zet gaf. De getalenteerde maar onervaren middenvelder had gehoopt er met een duel uitsluiting vanaf te komen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.