Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]
[Freeler]
[V & L informatica]

Sijbrands gedeeld
eerste met Wiersma

Van onze dammedewerker - AMSTERDAM, zaterdag

Het illustere duo Sijbrands en Wiersma heeft de leiding genomen in het Europees Damkampioenschap. De organisatie heeft zich veel moeite getroost om beide grootmeesters in het toernooi te krijgen. Zij spelen een opvallende rol en horen tot de grootste kanshebbers op de titel. Sijbrands won gisteren in een klassiekachtig afspel van de Belg Schalley, die in de tijdnoodfase misgreep. Wiersma kreeg ook laat beslissend voordeel (zeven om zeven positie) tegen Aliev uit Baku, maar won toen wel gedecideerd.

Andere pretendenten voor de titel boekten niet meer dan een puntendeling. Gantwarg-Boezinski was volkomen gelijkwaardig en Valneris kwam tot een nadelige remise tegen Clerc. Desondanks vielen diverse beslissingen. Zo raakte Russisch kampioen Getmanski achterop door een verrassende nederlaag tegen Bubbi. Kirzner (Oekraïne) raakt steeds beter op dreef en versloeg de taaie Israëliër Shavel.

Voor vandaag staat Shavel-Sijbrands, Getmanski-Wiersma en Boezinski-Bubbi op het programma. Uitleg wordt gegeven door grootmeester Auke Scholma. Zondag is een rustdag en het toernooi duurt tot en met 23 september.

Uitslagen: Leesmann-Corcier 0-2, Gantwarg-Boezinski 1-1, Bubbi-Getmanski 2-0, Wiersma-Aliev 2-0, Clerc-Valneris 1-1, Kirzner-Shavel 2-0, Sijbrands-Schalley 2-0.

Stand: Sijbrands, Wiersma 15, Boezinski 14, Gantwarg, Valneris 13.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.