Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[Autosite]
[BOL, voor al uw boeken]
[ING bannerwedstrijd]

KPN haakt aan bij gratis internet

DEN HAAG, zaterdag

Het kon niet uitblijven: ook KPN Telecom gaat gratis internet aanbieden. Reeds vanaf maandag kunnen internetgebruikers zonder abonnements- of aanmeldingskosten Het Net op, dat recent werd omgevormd tot een volwaardige internetprovider. Dat heeft de telecomgigant gisterenbekendgemaakt.

Op dit moment zijn 130.000 mensen geabonneerd op Het Net, maar dat moeten er aanzienlijk meer worden. Telecomtoezichthouder Opta vindt de stap van de voormalige monopolist vanuit commercieel oogpunt wel begrijpelijk. "Maar het is maatschappelijk en juridisch onaanvaardbaar als dat tot meer krapte op het telefoonnetwerk van KPN leidt", tekent voorzitter J. Arnbak aan.

Opta gaat dan ook nauwlettend in de gaten houden of de toestroom van nieuwe internetklanten niet tot verstopping van het netwerk leidt, waardoor zowel de huidige KPN-bellers als de concurrenten worden benadeeld.

KPN verwacht erg veel van de gratis internetprovider. "Het grote voordeel is dat Het Net al een bestaande formule is", prijst een woordvoerder Het Net aan.

De andere internetdochters van KPN, onder meer Planet Internet en XS4all, worden vooralsnog niet gratis. "Die hebben een hele andere positie in de markt", aldus KPN. "Planet Internet en XS4all richten zich ook op de inhoud en hebben zelfs een eigen redactie. Het Net heeft veel meer een gidsfunctie", verklaart de zegsman.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.