Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]
[ING bannerwedstrijd]

Na ABN Amro start ook
ING met Europa-divisie

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, zaterdag

Na ABN Amro bundelt ook ING Groep haar Europese activiteiten in één divisie. De huidige structuur van de bank-verzekeraar sluit onvoldoende aan bij de marktontwikkeling. Arbeidsplaatsen zullen er niet verdwijnen, zo benadrukt een woordvoerder van het concern.

Bestuursvoorzitter G. van der Lugt liet afgelopen juni al weten dat de huidige structuur van ING Groep aan herziening toe is. Door de vorming van één Europese kapitaalmarkt zouden internationaal opererende bedrijven hun bankzaken in toenemende mate onder willen brengen bij grote financiële spelers die het bedrijfsleven op Europese schaal kunnen bedienen.

Bestond de structuur van ING Groep tot dusver uit de divisies Asset Management, Financial Services International (FSI), ING België, ING Nederland en Corporate & Investment Banking, na de herstructurering (die per 1 januari 2000 moet worden afgerond) zal de groep bestaan uit de divisies Asset Management, Azië/Pacific, Amerika, Europa en Corporate & Investment Banking. "Asset Management en Corporate & Investment Banking zijn zulke specifieke takken van sport, dat we vinden dat je die als afzonderlijke divisies moet laten bestaan", zo legt een ING-zegsman uit.

In de divisie Europa worden onder meer de activiteiten van ING België en ING Nederland ondergebracht. Ook de Europese activiteiten van FSI en de Oost-Europese kantoren van Corporate & Investment Banking krijgen in de nieuwe divisie een plaatsje.

Internet
Specifiek op internet gerichte activiteiten dat wil zeggen: de activiteiten buiten de bestaande business units van ING zullen worden uitgevoerd door ING Direct. De wereldwijde direct banking- en internet-activiteiten zullen deel uitmaken van wat ING noemt het bestuurlijk centrum Europa. Die wordt daardoor verhoudingsgewijs erg groot, maar "het strategisch belang van een gemeenschappelijke en gecoördineerde benadering van de Europese markt" zou één en ander "noodzakelijk" maken.

De nieuwe structuur moet overigens nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Verzekeringskamer. Ook personeelsvertegenwoordiging en ondernemingsraden moeten zich nog over de plannen uitspreken. De invoering van de nieuwe structuur zal verder niet leiden tot verhuizingen van hoofdkantoren. Het hoofdkantoor van ING Groep blijft in Amsterdam. Het bestuurlijk centrum Europa zal daar ook gevestigd zijn.

Bestuursvoorzitter Van der Lugt laat via personeelsblad ING News weten ervan overtuigd te zijn dat ING Groep met de nieuwe structuur klaar is voor "de belangrijke uitdagingen van het nieuwe millennium". Bovendien zouden eventuele toekomstige acquisities gemakkelijk in de nieuwe structuur worden ingepast. "Dat laatste moet u niet opvatten als indicatie dat er op korte termijn iets aan zit te komen", aldus een woordvoerder van ING desgevraagd.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.