Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[ING bannerwedstrijd]
[Autosite]

Wall Street in herstel

NEW YORK, zaterdag

Wall Street beleefde gisteren een drukke, maar opgewekte dag. Vanaf de opening gingen de koersen omhoog, overigens zonder duidelijk aanwijsbare redenen. De omzetten waren hoog ook al omdat het gisteren expiratiedag was. Een uur voor slot stond de Dow Jones index op een gezonde winst van 106 punten bij een stand van 10.845.

In het begin van de week was de stemming op Wall Street een beetje in mineur en de koersen daalden, zij het niet dramatisch. Deels kwam dat door de oplopende rente. Donderdag was ook een beetje vreemde dag toen veel handelaren en beleggers zich rustig hielden vanwege de dreiging van de orkaan Floyd.

Handelaren hadden de indruk dat nu van die kant een kleine inhaalslag gaande was. Wel werd New Jersey, waar veel handelaren wonen, tot een soort rampgebied verklaard maar toch waren de meeste handelaren op de vloer te vinden.

Beleggingsgoeroe
Een positieve invloed hadden de uitspraken van Abby Cohen, de beleggingsgoeroe van Goldman Sachs. Zij verklaarde dat de eerstkomende beweging van de Dow omhoog zou zijn. De angst voor rentestijging noemde zij nogal overdreven en zij bleef bij een positieve visie over de gang van zaken in de Amerikaanse economie.

Inderdaad gingen de obligatiekoersen gisteren eindelijk weer eens omhoog, dit keer gemiddeld met een halve punt. Het rendement kwam daarmee op 6,05%. Dit was het sein voor een terugkerend optimisme. De dollar reageerde echter niet en bleef hangen rond de ƒ2,1180. Ook de prijs van een vat ruwe olie kwam vrijwel niet van zijn plaats op $22,90.

De dalende rente bleek goed voor American Express, die een uur voor slot op een winst stond van ruim vier dollar. JP Morgan werd ruim anderhalve dollar meer waard. Verder was er een reeks van belangrijke fondsen als Alcoa, MMM, Exxon, Caterpillar Union Carbide en Procter & Gamble, die allen meer dan een dollar konden aantrekken. De hoog-laagverhouding was met 16 tegen 12 goed en de omzet was een uur voor slot 613 miljoen stuks, mede door de expiratie.

Ook de technologiewaarden waren flink in herstel. Adobe Systems kwam met goede cijfers en won ruim acht dollar op $105.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.