Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[Netaspect]
[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]

Russische politie pakt
duizenden verdachten op

MOSKOU, zaterdag

De Russische politie heeft na de recente golf terreuraanslagen meer dan 11.000 verdachte personen opgepakt. Ongeveer 30 van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de bomaanslagen, die deze maand aan 300 mensen het leven hebben gekost. De paniek onder de bevolking is verder toegenomen, nadat in de nacht van donderdag op vrijdag St. Petersburg werd opgeschrikt door een enorme ontploffing in een flatgebouw. Bij die nieuwe explosie, de zesde in Rusland binnen drie weken, vielen twee doden en drie gewonden. De twee slachtoffers waren uit het raam gesprongen om aan de vlammen te ontkomen.

Volgens Moskou zitten Tsjetsjeense moslimrebellen in de Kaukasus achter de terreurcampagne die het land teisteren. De autoriteiten wilden echter geen verband leggen tussen de explosie in St. Petersburg en de voorgaande reeks bomaanslagen.

De politie zei haar onderzoek te concentreren op de flatbewoners. Mogelijk is er een verband met de hoofdredacteur van een plaatselijke krant, die in een van de appartementen woont en actief betrokken is bij de verkiezingscampagne in St. Petersburg.

De plegers van de bomaanslag in de Zuid-Russische stad Volgodonsk waardoor zeventien mensen omkwamen, namen een paar uur voor de ontploffing telefonisch contact op met de bewoners van het flatgebouw. Volgens Russische media stelden ze daarbij onder meer de vraag "hoe voelt u zich zo vlak voor de dood?"

De Verenigde Staten zullen Rusland helpen bij de bestrijding van de golf van bomaanslagen. Dat is gisteren verklaard door de Amerikaanse president Bill Clinton.

In de deelrepubliek Dagestan hebben Russische troepen alle dorpen weer in handen, die door moslimrebellen waren bezet. De meeste soldaten zijn naar de grens met Tsjetsjenië verplaatst om nieuwe offensieven van moslimstrijders te voorkomen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.