Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[Primafoon]
[Freeler]
[CMG]
[Tele2]
[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Compu'Train]
[Brunel]
[Eurocard Mastercard]

GVB'ers lieten zich
in seksclub fêteren

door Judith van Teeffelen - AMSTERDAM, woensdag

Dure drankjes als Campari en whiskycola in seksclub Jamaica gingen er grif in bij de verdachte GVB'ers Leo van A. en Willem M.. En als ze gebruik wilden maken van vrouwelijke diensten in de seksclub, stond ondernemer Aloysius ten P. al klaar om de rekening te betalen.

Gisteren stonden deze twee verdachte GVB'ers terecht. Samen met medeverdachte John M. en twee zakenrelaties van het Amsterdams Gemeentevervoerbedrijf (GVB) worden zij verantwoordelijk geacht voor miljoenen aan fraude bij het vervoerbedrijf in de jaren negentig. Maandag had ex-chef John M. zich al voor de rechter moeten verantwoorden.

Aannemer Aloysius ten P. uit Enschede fêteerde hoofdopzichter Leo van A. en chef Willem M. met grote regelmaat omdat hij bang was zijn grootste klant kwijt te raken. En de verdachten lieten zich graag trakteren. In de administratie van het elektrotechnisch bedrijf werden onder meer zes dikke rekeningen gevonden, een topje van de ijsberg, van dure etentjes in seksclub Jamaica. Terwijl er volgens de eigenaar van de seksclub niet eens gegeten kan worden.

Onder invloed van drank zou Leo van A. ondernemer A. ten P. dreigen vooral door te gaan met dergelijke betalingen, anders zouden de GVB-werkzaamheden wel eens kunnen stoppen. En dat deed de ondernemer.

De GVB'ers lieten zich trakteren in dure zaken, maar ook in gewone eetcafés, al dan niet in gezelschap van ondernemer A. ten P. of Willem M.

De verdachte ontkende dat deze traktaties ook maar iets te maken hadden met de zakelijke relatie die hij had met A. ten P. Ze zouden het goed met elkaar kunnen vinden en dat is de reden waarom A. ten P. zo vaak voor hem betaalde.

Ook goederen van de twee ondernemers en het GVB die in het huis van Leo van A. en Willem M. werden gevonden, zouden op legale wijze daar terecht zijn gekomen. Zij ontkenden dat zij de goederen gratis of stukken goedkoper hadden verkregen. Ook zouden de beide verdachten geen valse werkbriefjes hebben uitgeschreven van werknemers die gewoon op vakantie waren of zelfs in het ziekenhuis lagen.

Donderdag wordt het proces voortgezet. De officier van justitie zal dan zijn eis formuleren.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.