Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
18 september 1999

 


[Tele2]
[Eurocard Mastercard]
[Freeler]
[Compu'Train]
[Primafoon]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Brunel]
[CMG]

Flitspalen Drenthe op internet

Van onze correspondent - ASSEN, zaterdag

Drenten die een bekeuring voor te hard rijden of scheuren door rood licht willen ontlopen, hoeven alleen maar even op de internet-site van de politie Drenthe te kijken onder het kopje 'Sneu geld'. Daar is precies te zien waar de splinternieuwe radarpalen staan en waar cameracontroles vanuit onopvallende auto's plaats vinden.

Zo is het in Assen bijvoorbeeld opletten geblazen op de Vaart zuidzijde ter hoogte van de kazerne, staat er bij garage Drent een radarpaal voor de deur en ook bij bejaardenoord Beatrix in Hollandscheveld is het raak en staat een snelheidspaal. Op de politiesite (www.politie-drenthe.nl) is verder te zien op welke trajecten buiten de bebouwde kom veel wordt gecontroleerd.

Op de A28 van De Punt tot aan Staphorst loopt men grote kans geflitst te worden maar ook op de N48 van Hoogeveen naar Ommen is het regelmatig raak.

Voor wie dan nog niet overtuigd is om zich gewoon aan de maximumsnelheid te houden om geen bon te krijgen, worden nog even de bedragen genoemd. Tussen de 20 en 25 kilometer te hard is al 180 gulden op autowegen. Autosnelwegen 'doen' bij 40 kilometer te hard 330 gulden.

De verscherpte controles zijn een onderdeel van een landelijk project verkeershandhaving dat tot doel heeft om het aantal verkeersongevallen te verminderen. Jaarlijks zijn er zo'n 50 tot 60 verkeersdoden te betreuren in Drenthe.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.