De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Prive Roddelbox]
[CMG]

Blijlevens rittenkaper
in Ronde van Spanje

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, vrijdag

Met Alex Zülle als topfavoriet en Jeroen Blijlevens als rittenkaper start morgen in Murcia de 54e editie van de Ronde van Spanje. De Zwitserse nummer twee uit de afgelopen Tour de France won de Vuelta in 1997. Vorig jaar profiteerde Abraham Olano van het magere deelnemersveld. In Madrid kreeg de kopman van Banesto destijds de amarillo-trui om zijn ranke schouders.

Laurent Jalabert heeft op de valreep besloten om toch van start te gaan. De nummer één van de wereldranglijst kwam op één augustus zwaar ten val in de etappekoers Castilla y Léon. Jalabert brak onder andere zijn sleutelbeen. Omdat de Fransman de Tour de France links liet liggen, heeft hij sinds de Ronde van Zwitserland geen wedstrijd meer gereden. Derhalve zal 'Jaja' als meesterknecht van Olano gaan optreden.

Voor Jeroen Blijlevens ligt het accent op het eerste gedeelte van de Vuelta. Vorig jaar won de kopman van TVM-Farm Frites twee ritten. Met zijn dubbelslag in de Ronde van Nederland staan er momenteel 16 overwinningen op de erelijst van Blijlevens. De komende dagen zal hij onder andere moeten duelleren met Rob McEwen van de Rabobank, die in de belangstelling staat van Lotto.

Selectie Rabobank: Aebersold, Markus Zberg, Vierhouten, Boven, De Groot, Sörensen en Niermann, Moerenhout en McEwen.

TVM-Farm Frites: Blijlevens, Van Bondt, Ivanov, Klier, Knaven, Lafis, Ouchakov, Van Petegem, Van der Ven.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.