De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]

Ingecalculeerd verlies
waterpoloërs op EK

Van onze waterpolomedewerker - FLORENCE, vrijdag

Het Nederlands mannenwaterpoloteam is het EK in het Italiaanse Florence begonnen met een nederlaag. Titelkandidaat Rusland was in het Paolo Costoli-zwembad met 10-7 te sterk voor Oranje. Bondscoach Johan Aantjes noemde de nederlaag een ingecalculeerd resultaat, waarna de Bilthovenaar meteen kanttekeningen zette bij het verloop van de wedstrijd.

"Op een gegeven moment dacht ik dat we helemaal weggespeeld zouden worden", dacht hij bij de stand 8-3 in Russisch voordeel. Matthijs de Bruijn had even daarvoor Nederland met een mooi schot op 3-5 gebracht, maar een tempoversnelling van Rusland was voldoende om begin derde periode een onoverbrugbare achterstand te creëren. Aantjes: "Tegen een tegenstander van dit formaat moet iedereen top zijn. En ik heb vandaag niet een speler gezien die echt top was. Alleen mentaal hebben we veel veerkracht getoond en dat doet mij goed."

De laatste twee gespeelde toernooien groeide Nederland met de wedstrijd. Dat gegeven stemt ook doelman Van der Bunt gerust voor het verdere verloop van het toernooi. "Een eerste wedstrijd is altijd lastig. En tegen Joegoslavië (vandaag, red.) wordt het ook moeilijk. Maar we kunnen vrijuit toe gaan leven naar het weekend."

Dan moet het namelijk gebeuren als Nederland achtereenvolgens uitkomt tegen Roemenië en Duitsland. Winst in deze twee duels betekent plaatsing voor het olympisch kwalificatietoernooi.

Florence. EK mannen. Nederland-Rusland 7-10 (0-3, 2-2, 2-4, 3-1). Doelpuntenmakers Nederland: Havenga 2, Booij 2, De Bruijn 2, Uri 1.

Overige uitslagen: Poule B: Duitsland-Spanje 5-9, Roemenië-Joegoslavië 5-7. Poule A: Griekenland-Slovenië 9-4, Slowakije-Kroatië 7-9, Italie-Hongarije.......






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.