De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]

Rijkaard hakt knopen door

door sieb oostindie - KATWIJK, vrijdag

Met een groep van 18 spelers gaat Frank Rijkaard de oefeninterlands in tegen België, Brazilië en Tsjechië. Gisteren kregen zes man de boodschap op hun ontbijtbord, dat ze voorlopig bedankt worden voor de eer. Het waren de te verwachten namen: Orlando Trustfull, Michel Kreek, Dries Boussatta, Patrick Paauwe, Fernando Ricksen en Paul Bosvelt. Bosvelt en Paauwe wisten van tevoren waar ze aan toe waren, ook al speelden ze nog zo goed in het onderlinge oefenpotje. Voor Paauwe, die al eerder deel uitmaakte van de selectie, was de appel nog het zuurst: "Ik had er niet echt op gerekend. Wij hebben er alles aan gedaan en konden goed meekomen met de grote jongens".

De bondscoach moet zulke knopen af en toe doorhakken. "Wij hebben bewust voor deze procedure gekozen. Het is niet leuk, maar we vonden het de goede manier om dit trainingskamp te beginnen". De afvallers kregen persoonlijk uitleg over hun voortijdig vertrek. "Beloftes maken is moeilijk, maar ik heb ze toegezegd ze te blijven volgen. Het viel me zwaar ze die mededeling te doen, maar ik heb ze zien spelen en weet nu wat ik aan ze heb".

Het spoorboekje richting Euro 2000 voorziet erin, dat de groep volgend jaar tussen januari en mei weer tot 22 spelers wordt aangevuld. Pas dan komen merkwaardig genoeg ook vooral Kees van Wonderen, Jean-Paul van Gastel en Marc Overmars weer in beeld. Van Wonderen vindt dat voorlopig nog heel normaal: "Mijn hoofd staat nog helemaal niet bij Oranje. Het is eerst zaak weer volledig wedstrijdfit te worden".

Voor Overmars ligt dat anders. Dennis Bergkamp erkende dat gisteren. De ploeggenoot bij Arsenal: "Hij heeft een moeilijke periode gehad. Hij vond het jammer hier niet bij te zijn, het had voor hem een heel belangrijke stage kunnen zijn. Anderzijds is het ook bij Arsenal moeilijk om weer aan te pikken, terwijl het team alweer een hele tijd met elkaar aan het draaien is".

De reeks waarin veel spelers in een pittig aantal oefenwedstrijden wordt ingezet, is volgens de Arsenal-spits noodzaak. "Eerst moeten we toewerken naar de beste groep, daarna naar het beste elftal. We beseffen dat het nu nog heel vroeg is, maar het is ook een behoorlijk grote groep die aanspraak maakt om erbij te komen".

Rijkaard heeft een lijst met 40 potentiële kandidaten. Vandaag kiest hij het elftal voor de interland van morgen tegen België uit de 18, die nog in Noordwijk zitten. Dat zijn:

Sander Westerveld, Edwin Van der Sar, Dennis Bergkamp, Frank en Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, Edgar Davids, Marc van Hintum, Pierre van Hooijdonk, Patrick Kluivert, Bert Konterman, Ruud van Nistelrooy, Michael Reiziger, Jaap Stam, Peter van Vossen, Aron Winter en Boudewijn Zenden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.