De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]

Olympiërs krijgen voetballes

Van onze Telesportredactie - ALKMAAR, vrijdag

In de aanloop naar de laatste EK-kwalificatiewedstrijd komende dinsdag in en tegen Israël is het Olympisch elftal keihard met beide benen op de grond gezet door AZ. In de Alkmaarderhout was de in de eredivisie nog ongeslagen ploeg van Gerard van der Lem veel sterker dan de jonge garde: 4-1.

Bondscoach Han Berger wond er na afloop van de voetballes dan ook geen doekjes om: "We schoten op alle fronten tekort. Slechte dekking, geen duels gewonnen, erg naïef gevoetbald. Vooral in de tweede helft hebben we ons voor gek laten zetten door AZ, dat via Barry van Galen en Max Huiberts galavoetbal speelde", analyseerde Berger kort en krachtig de teleurstellende prestatie. Hij hield Victor Sikora (naweeën van een knieblessure) en Tom van der Leegte (lichte hersenschudding) aan de kant. De overige zestien spelers kwamen allemaal in actie. Spaarzaam lichtpuntje in de olympische ploeg was Ajacied Richard Knopper, die centraal op het middenspel een gedreven indruk achterliet.

AZ - Olympisch elftal 4-1 (2-0).
13. Bosman 1-0, 32. Van Galen 2-0, 53. Huiberts 3-0, 57. Huiberts 4-0, 70: Vennegoor of Hesselink 4-1. Toeschouwers: 2200. Scheidsrechter: Van Loen.
Olympisch elftal: Zegers (46. Paauwe); Nieuwenburg (46. Wisgerhof), Jaliens, Hofland (46. Rudge), Bosschaart (60. De Cler); Van Bommel (46. De Jong), Cairo, Knopper, Bouma; Vennegoor of Hesselink en Bruggink.
UTS - FC Utrecht 1-10 (1-5).
Bijzonderheid: de opbrengst van de wedstrijd, zo'n 12.500 gulden, is bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.