De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]

Oranje neemt gas terug na 5-0 op Ieren

Van onze hockeymedewerker - PADOVA, vrijdag

De Nederlandse hockeyers krijgen vandaag na de 5-0-winst op Ierland vrijaf van bondscoach Maurits Hendriks. Om even met wat anders bezig te zijn, want Oranje werkte ook het tweede duel van het Europees kampioenschap tegen de Ieren bijna plichtmatig af. Ondanks kleine oneffenheidjes, het gemis aan tempo en weinig echte creativiteit, werd het tegen de zwakke Ieren toch nog 5-0.

Maar fraai was het niet. Tot de rust hielden de Ieren, die niet veel meer wilden dan verdedigen, het op één Nederlandse treffer van Teun de Nooyer. Na de rust werd ook het fysieke verzet van Ierland gebroken door twee strafcorners van Lomans en treffers van Veen en weer De Nooyer. Nederland was overigens tevoren voorbereid op het geweld van de Ieren.

"Dat weet je tegenwoordig eigenlijk bij iedere tegenstander. Ze pakken ons fors aan en trekken een muur op rond hun eigen cirkel", beschouwde bondscoach Maurits Hendriks te tegenwoordige tegenstand van de olympisch- en wereldkampioen. Voor Ierland had hij zijn spelers ingepeperd niet in te gaan op de provocaties. Alleen Jeroen Delmee liep in de val en kreeg een gele kaart na een onbenullige overtreding. Hendriks was er boos over. En dat terwijl de Ieren rustig hun gang konden gaan en het Nederlandse spel danig frustreerden. Het lijkt wel of Oranje er niet helemaal bij is met de kop.

Ierland had gewoon te weinig hockey-technische inhoud om van die Nederlandse onoplettendheid te profiteren, maar als straks de wedstrijd tegen de Engeland en de halve finales niemand twijfelt eraan dat Oranje die zal bereiken op het programma staan, zal er toch wat moeten gebeuren. Want hoewel Nederland de eindzege niet nodig heeft voor olympische plaatsing, willen ze toch voor alles Europees kampioen worden. Sydney werd immers al zeker door het goud in Atlanta, maar het Oranje in die olympische vorm is hier in Padova nog ver weg.

Nederland - Ierland 5-0 (1-0).19. De Nooijer 1-0, 39. Lomans 2-0 (sc), 45. Veen 3-0, 60. De Nooijer 4-0 (sc), 70. Lomans 5-0 (sc). Scheidsrechters: Curti (Ita), Requena (Spa). Toeschouwers: 250. Gele kaart: 51. Delmee (Nederland).

Nederland: Jansen; Lomans, Jazet, Delmee en Van Pelt; Veen, Brinkman en De Nooijer; Van Meer, Eikelboom en Van Wijk. Vliegende wissels: Buma, Geeris, Van der Weide, Van Heeswijk.

Groep A: Engeland - Frankrijk 4-1 (3-1).

Stand: 1. Engeland 2-6 (11-2), 2. Nederland 2-6 (9-1), 3. Frankrijk 2-3 (4-6), 4. Polen 1-0 (1-4), 5. Rusland 1-0 (1-7), 6. Ierland 2-0 (2-8).

Groep B: Zwitserland - Wales 2-2 (0-0), België - Spanje 5-3 (4-2).

Stand: 1. Duitsland 1-3 (6-0), 2. België 1-3 (5-3), 3. Zwitserland 1-1 (2-2), 4. Wales 1-1 (2-2), 5. Spanje 1-0 (3-5), 6. Italië 1-0 (0-6).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.