De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Prive Roddelbox]
[CMG]

Magic Johnson naar Zweden

STOCKHOLM, vrijdag

Basketballegende Magic Johnson gaat in Zweden spelen. Hij maakt voor de club MagicM7 op 26 oktober zijn debuut tegen Uppsala. Johnson werd met de LA Lakers vijf keer NBA-kampioen en won olympisch goud met het Amerikaanse team.

,,Het blijft niet bij een of twee wedstrijdjes'', verzekerde Johnson. Zijn nieuwe club veranderde spontaan de naam van M7Boras in MagicM7 toen de grote ster zijn jawoord gaf. De 40-jarige Johnson was vooral gegrepen door het enthousiasme voor basketbal in Zweden.

Johnson bleek in 1991 besmet met het HIV-virus. Hij stopte, maar keerde nog tweemaal terug op het veld. In 1992 won hij olympisch goud in Barcelona. Nadat Johnson in 1996 definitief ophield, ging hij in zaken. Met zijn onderneming Magic Johnson Enterprise heeft hij belangen in bioscopen, een platenzaak en een basketbalkamp.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.