De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]

Den Helder in vorm

Van onze basketbalmedewerker - DEN HELDER, vrijdag

Het basketbalteam van Hans Verkerk Keukens/Den Helder leverde gisteren een voortreffelijke prestatie door op het eigen Tulip Inn-toernooi het Griekse Near East met 72-70 te verslaan. Near East eindigde het afgelopen seizoen als zesde in de Griekse competitie na de NBA de sterksten ter wereld, en trad aan met enkele spelers die in hun eentje jaarlijks meer verdienen dan het totale budget van Den Helder.

Coach Bob Gonnen van Den Helder stond na afloop dan ook te glunderen: "Laten we de realiteit niet uit het oog verliezen. Dit was slechts een oefenwedstrijd en de Grieken hadden op een gegeven ogenblik te veel oog voor de fouten van de scheidsrechters. Maar ik kan niet ontevreden zijn. We hebben met vele blessures te kampen gehad en dit was onze eerste wedstrijd met een volledige ploeg. Ik was verguld met het spel van onze nieuwe Amerikaanse spelverdeler Frank Seckar. Hij bleef uiterst koel in de slotfase en was beter dan zijn wereldberoemde opponent, de Australiër Shane Heal die veel te veel met andere zaken bezig was."

Zoals gebruikelijk sloeg de pas benoemde bondscoach de spijker op de kop. Het was Frank Seckar (18 punten) die de kleine voorsprong die Den Helder gedurende het hele duel koesterde, voortdurende bewaakte. In de meest cruciale momenten scoorde hij of liet scoren en voorzag zijn ploeg van het nodige leiderschap. Vooral Donnell Thomas (eveneens 18 punten) profiteerde van zijn passes. De duur betaalde Griekse profs waren daarom voor één dag niet opgewassen tegen het Helderse collectief.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.