De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Postbank Aandelenfonds]
[V & L informatica]
[Nationaal Spaarfonds]
[Autosite]
[BOL, voor al uw boeken]

Wall Street in mineur

NEW YORK, vrijdag

Cijfers die aantoonden dat de loonkosten stijgen terwijl de arbeidsproductiviteit daalt, hadden gisteren het effect van buskruit op een toch al zenuwachtig Wall Street.

Meteen na opening belandde de Dow Jones-index in een duikvlucht. In korte tijd werd een verlies van over de 200 punten geleden. Aan het eind van de dag werd dit teruggebracht tot een daling van 94,67 punten waarmee de Dow op 10.834,21 punten sloot.

Vandaag maakt het Amerikaanse ministerie van Arbeid de werkloosheidscijfers over juli bekend. Dan zal blijken met hoeveel banen de nog altijd sterke economie van de VS in die maand is gegroeid. Is dat aantal boven verwachting, dan dreigt voor beleggers opnieuw het gevaar dat de centrale banken de rente opschroeven om oververhitting van de economie te voorkomen.

Met deze cijfers een extra lang weekend in het vooruitzicht in verband met Labor Day komende maandag, besloten handelaren in New York even een pas op de plaats te maken.

Het detailhandelsconcern Sears Roebuck woog gisteren zwaar mee in de neergang van de Dow. Sears kwam met een winstwaarschuwing. De winst per aandeel over het derde kwartaal komt volgens het detailhandelsconcern ergens tussen de 63 en 67 dollarcent uit. Analisten hadden gerekend op 82 dollarcent. Het aandeel Sears moest $3½ terug op $33 5/8. Hiermee belandde het aandeel op hetzelfde niveau als drie jaar geleden.

Ook de andere detailhandelsconcerns werden meegezogen door de slechte tijding van Sears. Wal-Mart dat meldde dat de verkopen in augustus met 8,7 procent zijn gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar moest eerst ook terug maar herstelde aan het eind en sloot op $45¾ een winstje van een halve dollar.

Softwarefabrikant Microsoft maakte bekend een nieuwe topman voor de internetactiviteiten te hebben benoemd. Richard Belluzo, afkomstig van SGI gespecialiseerd in werkstations, moet leiding gaan geven aan de verdere uitbouw van deze activiteiten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.