De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Nationaal Spaarfonds]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]
[Postbank Aandelenfonds]

'Voorstel Philips bewakers te mager'

EINDHOVEN, vrijdag

FNV Bondgenoten heeft gisteren een voorstel van Philips over de bewakingsafdeling in Eindhoven verworpen. Volgens vakbondsbestuurder J. Cuperus zijn de toezeggingen van het concern ver onder de maat.

De vakbond heeft Philips nu tot 10 september de tijd gegeven met een nieuw plan te komen. Als dat niet tegemoet komt aan de eisen van de ongeveer 80 betrokken werknemers, zijn acties vrijwel onvermijdelijk, aldus Cuperus. Stiptheidsacties zorgden begin juli voor een enorme verkeerschaos in Eindhoven.

Philips wil de bewaking van vier complexen in Eindhoven verkopen aan Randon Beveiliging. De bewakers zouden daardoor ongeveer 25% in loon achteruitgaan, omdat ze dan in de veel slechtere cao-beveiligingsbranche terechtkomen.

Philips zegt desgevraagd bereid te zijn tot overgangsmaatregelen die voldoende compensatie bieden. "Bovendien verandert er voor 40 werknemers helemaal niets. Zij blijven in dienst van Philips", aldus Philips-woordvoerder J. Crolla.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.