De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Nationaal Spaarfonds]
[Postbank Aandelenfonds]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]

Kas-Ass zet eerste stap
nieuwe Europa-strategie

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, vrijdag

Eind juni heeft Kas-Associatie de eerste stap gezet die moet leiden tot de realisering van haar Europa-strategie. Kas-Ass werd toen toegelaten als clearing member van de Beurs van Brussel. "Daar zijn we als buitenlandse bank de eerste in", aldus directievoorzitter F. von Balluseck. Kas-Ass streeft ernaar om ook in Londen als clearing member te worden toegelaten. Andere Europese beurzen moeten dan volgen.

Door de toelating op de Beurs van Brussel is Kas-Ass nu in staat om transacties die op die beurs worden gedaan af te handelen. Aan een soortgelijke positie in het Verenigd Koninkrijk wordt volgens Von Balluseck gewerkt. "Dat is onderweg. Zodra de benodigde technologie is geïmplementeerd, zullen we met een aankondiging komen", aldus de directievoorzitter. Om er aan toe te voegen dat na de beurs van Londen "op volgorde de grootste effectenbeurzen van Europa" zullen volgen.

De toelating als clearing member op de beurs van Brussel past in de in april van dit jaar aangekondigde Europa-strategie van de bank. Kas-Ass sprak toen haar ambitie uit om in Europa de grootste specialist te worden op het gebied van dienstverlening aan beleggers, intermediairs en kapitaalmarktorganisaties. "Met de transformatie van specifieke Amsterdamse bank gelieerd aan de Amsterdamse effectenbeurs naar een onafhankelijke Europese specialist zijn we nu volop bezig", aldus Von Balluseck.

Als beursbank kwam de Kas-Associatie eind 1998 in opspraak toen hoekmansbedrijf Coffeng & Co omviel na roekeloze optietransacties van één van haar handelaren. De problemen bij Coffeng, en een aantal andere market makers, zorgde voor een schadepost van in totaal ruim ƒ70 miljoen. "Dat is het uiteindelijk geworden", aldus Von Balluseck. "Maar die geschiedenis ligt achter ons en we beschouwen de affaire dan ook als verleden tijd."

Kas-Ass besloot in reactie op de gebeurtenissen bij Coffeng & Co haar activiteiten op het gebied van optie-clearing af te stoten. Omdat de bank er echter niet in slaagde de activiteiten te verkopen, werden ze in de loop van het eerste halfjaar van 1999 afgebouwd, aldus Von Balluseck. Dat afbouwen maakt het volgens de directievoorzitter van Kas-Ass moeilijk om de cijfers over de eerste zes maanden van 1999 te vergelijken met die van een jaar eerder. "Regel per regel vergelijken kan eigenlijk niet, omdat de cijfers vol zitten met vertekende elementen", zo stelt Von Balluseck.

Kas-Ass zag de nettowinst over de eerste zes maanden van 1999 uitkomen op EUR9,3 miljoen, conform de verwachting die de bank in mei uitsprak tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Een jaar eerder boekte Kas-Ass nog een nettowinst van 13,8 miljoen. Voor de tweede helft van 1999 verwacht Von Balluseck een nettowinst die 7 a 12% uit zal komen boven die van EUR9,3 miljoen over de eerste helft.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.