De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
3 september 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Nationaal Spaarfonds]
[Postbank Aandelenfonds]
[Autosite]
[V & L informatica]

Frans Cap Gemini slaagt
niet in uitkopen dochter

AMSTERDAM, vrijdag

Het Franse automatiseringsbedrijf Cap Gemini is er niet in geslaagd alle aandelen van zijn Nederlandse dochter op te kopen. Na verlenging van het bod heeft Cap Gemini SA uiteindelijk 93,9 procent van de aandelen Cap Gemini NV in handen gekregen. Dat is onvoldoende om de notering aan het Damrak te schrappen.

Cap Gemini SA streefde naar een belang van 95 procent in de Nederlandse dochter. Dat zou namelijk de mogelijkheid bieden een procedure te starten waardoor nog resterende aandeelhouders hun stukken ook moeten verkopen.

Het Franse moederbedrijf had in het verleden al een belang van 56 procent in de Nederlandse tak. De resterende aandelen werden verhandeld via de Amsterdamse effectenbeurs. Een bod op de nog ontbrekende aandelen ondervond vanaf het begin tegenstand, omdat oprichter J. van Oosterom van Cap Gemini Nederland niet akkoord ging met de plannen. Hij wilde zijn belang van ruim 10 procent niet afstaan, omdat hij de geboden prijs te laag vond.

Van Oosterom moet uiteindelijk op zijn minst wel een deel van zijn aandelen hebben aangeboden, omdat de Fransen erin zijn geslaagd nu in totaal bijna 94 procent in handen te krijgen. Cap Gemini SA deed zijn bod ter waarde van ƒ2,6 miljard op 16 juni. Ruim een maand later was het totale belang opgelopen tot 84,2 procent. Omdat het streven 95 procent was, werd het bod verlengd tot en met 31 augustus.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.